podlist.gr

Ο νεροχύτης του Ίλον

Με απολύσεις ξεκίνησε την θητεία του, ως αφεντικό του Twitter, o Ιλον Μασκ. Την πρώτη μέρα κουβάλησε έναν νεροχύτη θέλοντας να κάνει ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη νεροχύτης sink και το ρήμα κατανοώ sink in. Την ίδια ώρα άλλαζε το βιογραφικό του στον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε “Chief Twit”. Όμως αυτό που τον έφερε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες ήταν οι απολύσεις στελεχών και οι φήμες για την αναδιοργάνωση εκ βάθρων της εταιρείας με ταυτόχρονη σημαντική μείωση προσωπικού. Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/valia-kaimaki/episodes/ep-e1sh46b

Περισσότερα επεισόδια

Νέα παράταση για το TikTok

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι «πιθανότατα» θα παρατείνει την απαγόρευση του TikTok για τρίτη φορά σήμερα, αλλά θα χρειαστεί την έγκριση του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ για να το πράξει. Τι θα γίνει όμως τελικά; Παίζουμε απλώς καθυστερήσεις; Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.

Τα bots που δεν πληρώνουν

Καθώς οι χρήστες εγκαταλείπουν τη Google για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT, μια νέα γενιά bots σαρώνει τον ιστό για να προσφέρει απευθείας απαντήσεις, αυξάνοντας κατακόρυφα την παρουσία της. Η εξάπλωσή τους προκαλεί ανησυχία στους εκδότες, που πασχίζουν να διασφαλίσουν δίκαιη αποζημίωση για το περιεχόμενό τους. Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.

Η Meta επενδύει στην Τεχνητή Νοημοσύνη

H Meta αγόρασε την εταιρεία Τεχνητής νοημοσύνης scale.ai και προσέλαβε το διευθύνοντας σύμβουλο της νεοφυούς εταιρείας να ηγηθεί της ομάδας ΤΝ που έχει δημιουργήσει. Η κίνηση αυτή φανερώνει την επιθυμία της να πρωταγωνιστήσει στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.