podlist.gr

From farm to table: Μια τάση που απασχολεί τη νέα γαστρονομία

H Ελένη Ψυχούλη συζητά με την Two Minutes Angie, κατά κόσμον Άντζελα Καλογεροπούλου, για το μέλλον της τροφής και του πλανήτη.

Food miles, from farm to table, η σύγχρονη γαστρονομία δεν κρίνεται πια από τη συνταγή αλλά από την ανησυχία και το ενδιαφέρον της για τη βιωσιμότητα, το μέλλον του πλανήτη, την ήπια ανάπτυξη, το τοπικό προϊόν. Η δημοσιογράφος και blogger Άντζελα Καλογεροπούλου (TwoMinutes Angie) μας ταξιδεύει στη στρατευμένη όχθη της γεύσης με όλες τις τελευταίες τάσεις που αφορούν το πιάτο μας, αφού καθένας μας είναι ό,τι τρώει. Το καθημερινό μας φαγητό μπορεί να γίνει μια πράξη αντίστασης!

Περισσότερα επεισόδια

Τι εννοείς όταν λες «μαμαδίστικο φαγητό»;

Τι κρύβεται πίσω από την έκφραση «μαμαδίστικος κεφτές» και «μαμαδίστικες τηγανητές πατάτες»; Η Ελένη Ψυχούλη επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει, παρέα με τον Μάκη Γαζή, casting director και εραστή της κουζίνας της μαμάς, όσα κρύβονται πίσω από μια έκφραση που τόσο συχνά χρησιμοποιούμε τελευταία για να χαρακτηρίσουμε το φαγητό ενός εστιατορίου.

Σουβλάκι: Το κατεξοχήν αθηναϊκό γαστρονομικό σύμβολο

Τρώγοντας ένα επικό τυλιχτό από τον Κώστα, η Ελένη Ψυχούλη ξετυλίγει μαζί με τον Τάσο Μπρεκουλάκη τις σελίδες του βιβλίου που έγραψε με την Μαρίνα Πετρίδου με τίτλο «Σουβλάκι – Ένα γαστρονομικό ταξίδι από τα Ομηρικά έπη μέχρι το σύγχρονο street food», ένα καυτό αφιέρωμα στο πιο εμβληματικό γαστρονομικό σύμβολο της Αθήνας.

Ο δημοσιογράφος γεύσης δεν είναι και ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο

Η διαδικασία πριν το κείμενο και τα ντεσού της δημοσιογραφίας της γεύσης σε έναν βιωμένο μονόλογο, που προέκυψε έπειτα από δυό δεκαετίας εμπειρίας στα έντυπα της γεύσης. Η Ελένη Ψυχούλη κάνει μια κριτική στην κριτική εστιατορίων.Αν έχετε κάτι να προτείνετε στην Ελένη Ψυχούλη, στείλτε mail στο podcast@lifo.gr συμπληρώνοντας στο θέμα «Η Πείνα».