podlist.gr

Κάθε εστιατόριο έχει κάτι το μεταφυσικό- κάτι που συχνά οι κριτικοί εστιατορίου αγνοούν

H Ελένη Ψυχούλη υποστηρίζει ότι κάθε εστιατόριο είναι πρωτίστως μια ιστορία ανθρώπων -ιδιοκτητών, μαγείρων και σερβιτόρων- και πως για να μεταφέρεις σωστά μια άποψη πρέπει να έχεις πάει πολλές φορές και για πολύ χρόνο σε ένα μαγαζί.

Περισσότερα επεισόδια

Η αποκάλυψη ενός κούρου: Η ιστορία του Αριστόδικου στα Μεσόγεια

Το άγαλμα, λίγο μεγαλύτερο του φυσικού μεγέθους, έχει ύψος 1,95 μ., είναι σμιλεμένο σε παριανό μάρμαρο, χρονολογείται από τους μελετητές γύρω στα 510-500 π.Χ., αποτελεί το τελευταίο δείγμα της μεγάλης σειράς των αττικών κούρων και αποκαλύπτει ποιες ήταν οι ταφικές συνήθειες στην Αθήνα εκείνης της εποχής.

Πόσο βρόμικοι ήταν οι άνθρωποι τον Μεσαίωνα;

Η ζωή σε μια μεγαλούπολη του Μεσαίωνα δεν είχε καμία σχέση με τη ρομαντική εικόνα που συχνά παρουσιάζουν οι ταινίες εποχής. Στους στενούς δρόμους της, μέσα στη ζέστη, οι άνθρωποι ζούσαν κυριολεκτικά μέσα στη βρομιά –χωρίς αποχέτευση, χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής, και σχεδόν χωρίς μπάνιο.