podlist.gr

Ιστορίες Κυριακής με τον Στέλιο Παρλιάρο
Pod.gr

Ιστορίες Κυριακής με τον Στέλιο Παρλιάρο

Ο Στέλιος Παρλιάρος ανήκει στους αγαπημένους μας ζαχαροπλάστες. Δεκαετίες τωρα τον έχουμε γνωρίσει μέσα από τα γλυκά του αλλά και την εκπομπή του. Στις «Ιστορίες Κυριακής» μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για τον άνθρωπο και τη φιλοσοφία πίσω από τα γλυκά. Κάθε Κυριακή, ο Στέλιος φιλοξενεί έναν καλεσμένο και μαζί συζητούν για την παιδική του ηλικία, την πορεία του στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, τις πηγές έμπνευσής του, τη φιλοσοφία του πάνω στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί, τα ταξίδια που έχει κάνει και τέλος, τη μαγεία που κρύβουν τα γλυκά. Και φυσικά, μοιράζεται μαζί μας, μικρά μυστικά...

επεισόδια 4
διάρκεια 1 ώρα
ηλικία
προσθήκη πριν

Ένας 9χρονος με γλυκά μυστικά!

Καλεσμένος του Στέλιου Παρλιάρου ο 9χρονος Θανάσης Μαυρογιάννης, ηθοποιός, ερασιτέχνης ζαχαροπλάστης και ίσως όταν μεγαλώσει, πολίστας ή ποδοσφαιριστής. Ο Στέλιος μοιράζεται μαζί του μυστικά: Όταν ήταν μικρός έτρωγε πάρα πολλά γλυκά, με το που γύριζε η μαμά του την πλάτη εκείνος άδειαζε το βάζο με την μαρμελάδα! Επίσης ήταν κακός μαθητής και οι γονείς του τον κυνηγούσαν να διαβάσει. Ο Στέλιος...

Γλυκό ταξίδι στον κόσμο!

Καλεσμένη του Στέλιου Παρλιάρου είναι η ηθοποιός Μαριέλλα Σαββίδου, που έζησε 12 χρόνια στο Παρίσι ενώ βρέθηκε για ένα χρόνο και στο Λονδίνο. Συζητούν για τα «Γλυκά του κόσμου» και η Μαριέλλα μιλάει για τα γλυκά της πατρίδας της, της Κύπρου: Τα δάχτυλα κυριών, το κέικ γεωγραφία και τη δούκισσα, μια παραλλαγή του δικού μας μωσαϊκού που δημιούργησε η ζαχαροπλάστης γιαγιά της. Ο Στέλιος ξεχωρίζει...

Τραγούδι για μια τούρτα!

Είναι απλή ιστορία μια τούρτα ή κρύβει τα δικά της μυστικά; Πόσο βλαβερά είναι το βούτυρο και η ζάχαρη; Στο δεύτερο επεισόδιο του podcast «Ιστορίες Κυριακής», ο Στέλιος Παρλιάρος υποδέχεται τον τραγουδιστή Μύρωνα Στρατή, που ενδιαφέρεται ερασιτεχνικά και για τη ζαχαροπλαστική. Μιλάνε για τις πρώτες ύλες και, φυσικά, ο Μύρωνας του λέει κι ένα τραγούδι για τις τούρτες!

Στέλιο, ήρθες;

Στο 1ο επεισόδιο, ο Στέλιος Παρλιάρος υποδέχεται τον Σταύρο Θεοδωράκη. Μιλάνε για τις πρώτες γλυκές γεύσεις από την παιδική τους ηλικία, τα παιδικά χρόνια του Στέλιου στην Κωνσταντινούπολη και την πορεία του στη ζαχαροπλαστική, η οποία έχει σημαδευτεί από επιτυχίες αλλά και δύσκολες περιόδους. Ο Σταύρος λέει για πρώτη φορά την ιστορία πίσω από τα “Κόλλυβα” στο Αλάτσι και ο Στέλιος του...