podlist.gr

Καλώς ήρθατε στο Monday's Diary, το ηλεκτρονικό ημερολόγιο καθημερινότητας και κοινωνικής επικαιρότητας του Γιώργου Λέντζα. Πρώτη στάση η προσπάθεια για συνέπεια - μη μείνει στη μέση και αυτό.

Δεύτερη στάση, ένα safe space ελεύθερης έκφρασης. Στο ίντερνετ. Παρατημένο να κριθεί από αγνώστους. Που έχουν όλοι νεύρα και γράφουν με κεφαλαία.

Και από τύπους που θα φτιάξουν clickbaits με αποσπάσματα του. Για ανθρώπους που διαβάζουν cross reads επικεφαλίδες σχηματίζοντας άποψη. ΟΚ. Ίσως η συνέπεια να είναι κακό πράγμα τελικά.

Ό,τι είναι τώρα.

επεισόδια 16
διάρκεια 9 ώρες
συχνότητα κάθε 2 εβδομάδες περίπου
επεισόδιο πριν
ηλικία
προσθήκη πριν

Όσα μου έμαθε το Hellenic Mountain Race #016 | Monday's Diary

4 εβδομάδες περίπου κρατάει η εγκυμοσύνη ενός λαγού. 4 εβδομάδες έχει και ο Γιώργος Λέντζας να βγάλει πόντκαστ. Ο χρόνος είναι μια σχετική έννοια, ευτυχώς για κάποιους. Σε αυτή την επιστροφή, το debate αφορά τον πιο δύσκολο αγώνα του κόσμου, μέχρι τον επόμενο. 880 χιλιόμετρα και 28 χιλιάδες υψομετρικά στην ελληνική ερημιά, ή αλλιώς Hellenic Mountain Race. Τί μάθημα υπάρχει άραγε στη διάλυση;...

Η επιστροφή του Ασώτου #015 | Monday's Diary |

Αυτό το πόντκαστ εμφανίζεται σαν πιωμένο μήνυμα στις 02:59 που γράφει ''που χάθηκες εσύ..είσαι έξω''; Κατά τα άλλα ένα τίμιο rumbling με συμβουλές επιβίωσης για οικογενειακά τραπέζια Πάσχα, ζώα, πουλιά και καθόλου Eurovision. Χορηγός επεισοδίου : Hiwell H Hiwell είναι μια πλατφόρμα online ψυχοθεραπείας για όσους και όσες επιθυμούν να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη από πιστοποιημένους θεραπευτές....

Monday's Diary on Wednesday night #14 - Μισό βήμα προς το φόβο

Ο Γιώργος Λέντζας επιστρέφει εξηγώντας επιτέλους τί είναι αυτό το Hellenic Mountain Race που του έχει καρφωθεί στο μυαλό. Υπερπροσπάθεια, φόβος και τραύμα. Τα βουνά δεν κουνιούνται ποτέ από τη θέση τους, εκτός κι αν τα κουνήσεις κατά λάθος αναζητώντας απαντήσεις.

Monday's Diary #13 - O Θεός να σώζει τους φασαίους και τους ευρωβουλευτές

Το podcast επανεμφανίζεται μετά από 13 μέρες σιγής, σαν τοξικός γκόμενος/α που σε γκόσταρε. Τέλος πάντων, ας μην το πάμε εκεί. Σημασία έχει ότι γύρισε. Ο Γιώργος Λέντζας είδε τις ανακοινώσεις των κομμάτων για τις ευρωεκλογές - για να μην το κάνετε εσείς, κατά βάση όμως αυτή η τρικυμία εν κρανίω προσπαθεί να αποδώσει τα δίκαια στους φασαίους. Δεν γίνεται να φταίνε για όλα. Και η επιστροφή από το...

Monday's Diary #12 - Οπαλάκια

Monday's Diary που ανεβαίνει Δευτέρα το λες και Πρωταπριλιάτικο αστείο. Ο Γιώργος Λέντζας πραγματεύεται τις εισπρακτικές εταιρίες, τα αρχαιοελληνικά ονόματα στα παιδιά αλλά κυρίως ανοίγεται για τον τραυματισμό του. Κλικ Μπέιτ από αύριο. Καλώς να έρθει.

Monday's Diary on Friday Morning #11 - Η ψυχή που θα παραδώσεις

Αν η ζωή σε διαλέγει, τότε δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώτος συγκάτοικος του Γιώργου Λέντζα στην Αθήνα ήταν Ψυχολόγος. Σε αυτό το επεισόδιο , φιλοξενείται ο Τάσος Μπίντσης, ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη κλινική ψυχολογία στα πανεπιστήμια του Essex και Derby. Επίσης είναι ο μόνος άνθρωπος που χρησιμοποιεί περισσότερες αγγλικές λέξεις από τον Γιώργο, αλλά να είστε κύριοι, το παιδί...

Monday's Diary #10 - Είναι θέμα επιλογής

Ο Γιώργος Λέντζας κλειδώνεται έξω από το σπίτι του ως συνέπεια της κατάρας που έφαγε, επειδή σκίπαρε ένα πόντκαστ. Ίσως γι' αυτό το πόντκαστ βγήκε στην ώρα του. Επιλογές, επιλογές. Παντού επιλογές. Κάθε μια, το ξέρεις ή μη, καθορίζει ποιός είσαι και τί πλευρά διαλέγεις. Α, και αν μισείς τα καρναβάλια, καλώς ήρθες.

Monday's Diary on a Friday #9 - Δύο Rant για την άνοιξη

Το χαρούμενο επεισόδιο που όλοι περιμένανε περνάει μέσα από το τραύμα, μάλλον. Ο Γιώργος Λέντζας τα βάζει με τη δημοσιογραφία για Πούλιτζερ και με τον αλγόριθμο. Για να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή, χρειάζεσαι ένα μπιφ. Η' και δύο. Χαρούμενη άνοιξη.

Monday's Diary #8 - Δυο τρένα και δύο σταθμά

Στο δεύτερο session συζητήσεων του Monday's Diary, ο Γιώργος Λέντζας φιλοξενεί με αφορμή την τραγική επέτειο των Τεμπών, το Νίκο Πλακιά και τη Σοφία Ζαροπούλου - Πλακιά, γονείς των διδύμων κοριτσιών από την Καλαμπάκα, που χάθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών. Όσο οι φωνές τους σβήνονται πεισματικά από τον δημόσιο διάλογο, είναι ευθύνη όλων οι φωνές τους να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Monday's Diary on a Friday Morning #7 - Τζετ Λαγκ και νεύρα

Μιας και το deadline χάθηκε για πάντα, ο Γιώργος Λέντζας επιχειρεί να κατευνάσει τα εξαγριωμένα πλήθη με ταξιδιωτικές συμβουλές για μεγάλες πτήσεις. Λίγο Αμερική, λίγο NBA, λίγο ομόφυλοι γάμοι, λίγο σοσιαλμιντιακή δυστοπία. Αυτά που σε κανέναν δεν έλειψαν, επέστρεψαν.

Monday's Diary on Tuesday #6 - Αρχιτεκτονική Τοπίου

Τα deadlines υπάρχουν για να χάνονται, τα ταξίδια για να σε μορφώνουν και οι δημοσιογράφοι για να κάνουν μηνύσεις. Η τηλεόραση δεν μπορεί να κάνει ποτέ λάθος. Σε αυτό το επεισόδιο ο Γιώργος Λέντζας αλλάζει την αρχιτεκτονική Τοπίου μιας χώρας που έμαθε να ζει τα πάντα μέσα από δίπολα. Η' και όχι.

Monday's Diary #5 - Το παιδί δίπλα

Στο πρώτο session συζητήσεων του Monday’s Diary, ο Γιώργος Λέντζας φιλοξενεί τον Άγγελο. Ο Άγγελος είναι 22 χρονών, φοιτητής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Στα 20 του, η Ιστορία τον ‘’βάπτισε’’ ως το παιδί δίπλα. Το παιδί δίπλα στον Άλκη Καμπανό, το βράδυ της δολοφονίας του. Ο Άγγελος μιλάει για πρώτη φορά δημόσια για τη δύναμη του να προχωράς μπροστά.

Monday's Diary #4 - Δυστυχώς, δεν υπάρχει ευφάνταστος τίτλος σήμερα.

Ο Γιώργος Λέντζας παριστάνει τον Κλιντ Ίστγουντ σε μια οποιαδήποτε ταινία Κλιντ Ίστγουντ. Παραπονιέται στους πάντες για τα πάντα. Γάμοι και ανισόπεδες ντίσκο, ni**as in Paris, κατά βάση όμως, μια δύστροπη κριτική στον βάλτο της δημοσιογραφίας.

Monday's Diary on Wednesday #3 - Βάλτε γαλότσες, θα γίνουμε λάσπη

Ο Γιώργος Λέντζας χάνει το πρώτο του deadline απ' το τρίτο κιόλας επεισόδιο, όσο ανακαλύπτει το μοτίβο επιτυχίας πίσω από κάθε ερωτική απογοήτευση. Κοντεύει. Θα το βρει. Μην τρελαίνεστε. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Ούτε οι ελληνικές παραγωγές στο Netflix.

Monday's Diary #2 - Ici C'est Paris

Ο Γιώργος Λέντζας ξενιτεύεται στο Παρίσι για λογαριασμό του NBA. Θα έχει να λέει στα παιδιά του για τον Ρονάλντο που τον περίμενε να προχωρήσει στο κόκκινο χαλί, ενώ αποφασίζει να παρευρεθεί στη ''βάπτιση'' μιας πολυπρωταθλήτριας, ως ''κοπέλας του τάδε'' από τα ελληνικά media.

Monday's Diary #1 - ..Και την 8η μέρα ο Θεός έφτιαξε τα podcast

Ο Γιώργος Λέντζας ανεβαίνει τελευταίος στο τρένο των podcast, εξηγεί γιατί Monday's Diary, πραγματεύεται τον Παράδεισο των σκύλων ενώ αναρωτιέται τί σόι δουλειά είναι να ψάχνεις τα λύματα της Αθήνας για κόβιντ και σκόνες. Επίσης αγαπήστε λίγο το thumbnail. Το έφτιαξε μόνος του στο paint. Ήπιαμε τα λεφτά του γραφίστα σε Τσίβας. Πού είναι η ανθρωπιά σας;