Ε156: Τρία χρόνια Podcast. Καλεσμένος του δημοσιογράφου Λευθέρη Πλακίδα ο δρομέας και Podcaster Γιώργος Σαββίδης
Σημερινός καλεσμένος του Podcast και του δημοσιογράφου Λευθέρη Πλακίδα είναι ο δρομέας και Podcaster Γιώργος Σαββίδης. Ο Γιώργος γεννημένος το 1972 είναι πατέρας τριών παιδιών και είναι ερασιτέχνης δρομέας μικρών και μεγάλων αποστάσεων, με σημαντική εμπειρία, αφού έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Τρέχοντας τους Μαραθώνιους του Βερολίνου, του Σικάγο, της Βοστώνης, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και τέλος το 2023 τον Μαραθώνιο του Τόκυο, κατάφερε να ολοκληρώσει τους 6 World Marathon Majors και να γίνει «6 Star Finisher», ένα επίτευγμα που τον έκανε τότε τον 16ο Έλληνα που το ολοκληρώνει και τον πρώτο που το έκανε μέσα σε διάστημα 525 ημερών!
Ο Γιώργος όπως λέει και ο ίδιος, οι υπεραποστάσεις είναι η αγαπημένη του πρόκληση, έχει συμμετάσχει και έχει τερματίσει μέχρι σήμερα στους κυριότερους αγώνες υπεράποστασης στην Ελλάδα, όπως 3 φορές «Στα χνάρια των Ηρώων» 102 χιλιομέτρων, τον Ευχίδειο Άθλο απόστασης 107,5 χιλιομέτρων, δύο συνεχόμενες χρονιές στο Circuit στις Σέρρες σε αγώνα 6 και 12 ωρών και το 2023 τον Ολύμπιο Δρόμο απόστασης 180 χιλιομέτρων σε χρόνο 25 ώρες και 39 λεπτά, παίρνοντας και την πολυπόθητη πρόκριση για το Σπάρταθλον. Το 2024 τερμάτισε επιτυχώς και τον Comrades Marathon στη Ν. Αφρική απόστασης 86 χιλιομέτρων σε 8 ώρες και 58 λεπτά, κάνοντας τον, τον 2ο Έλληνα που το καταφέρνει.
Ο Γιώργος είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Όλα είναι δρόμος», τα έσοδα του οποίου δίνονται όλα για αγορά ιατρικού εξοπλισμού στο τμήμα του Παιδοογκολογικού Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στο βιβλίο ο Γιώργος καταθέτει τις βιωματικές μου εμπειρίες, τις ατομικές του μάχες και τους προσωπικούς του «μαραθώνιους» στη μέχρι σήμερα δρομική μου πορεία και περιγράφει όλη του την πορεία στην ολοκλήρωση του στόχου να τρέξει τους 6 κυριότερους Μαραθώνιους του κόσμου.
Ο δημοσιογράφος Λευθέρης Πλακίδας θα έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Γιώργο Σαββίδη αφού θα μιλήσουνε για το Podcast Όλα είναι δρόμος που κλείνει τρία χρόνια λειτουργίας με περισσότερα από 150 επεισόδια, για την δρομική του πορεία μέχρι τώρα και τα μελλοντικά του σχέδια.
######################
Αγορά βιβλίου
Δωρεάν μεταφορικά για Ελλάδα χρησιμοποιώντας τη λέξη olaeinaidromos
Όλα τα έσοδα του βιβλίου θα δοθούν σε ιατρικό εξοπλισμό στο τμήμα του Παιδοογκολογικού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
#############
Τα μπλουζάκια του Podcast μπορείτε να τα βρείτε μέσα από το σάϊτ www.olaeinaidromos.gr ή από τον παρακάτω σύνδεσμο:
T-shirt - Ολα Είναι Δρόμος
Αμάνικο δρομικό μπλουζάκι - Όλα είναι δρόμος
Τα μπλουζάκια είναι All Over Print, θα μπορείτε να έχετε ο καθένας το δικό του ονοματεπώνυμο στο πίσω μέρος, ενώ το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ότι καλύτερο για δρομείς, με τεχνολογία Dry-Fit και Cool Max.
-------------------------
Όλα είναι δρόμος:
Facebook Page
Instagram
https://olaeinaidromos.gr
http://georgiossavvidis.com/