podlist.gr

Το Γαλατασαράι-Γιουβέντους, οι «καθυστερήσεις» του Οτσαλάν και ο πανικόβλητος ντ’Αλέμα

Νοέμβριος του 1998. Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν αναζητά πολιτικό άσυλο στην Ιταλία. Η «καυτή πατάτα» πέφτει στα χέρια του νεοεκλεγέντα κομμουνιστή πρωθυπουργού Μάσιμο ντ’Αλέμα, ενώ στην Τουρκία «βράζουν» και το εθνικιστικό κρεσέντο έχει κορυφωθεί. Μέσα σε αυτό το κλίμα η Γαλατασαράι υποδέχεται τη Γιουβέντους για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/pelotalibre/episodes/--e22oenq

Περισσότερα επεισόδια

Χένρι Κίσινγκερ: Από την εξωτερική πολιτική στον έλεγχο του ποδοσφαίρου

Το 96ο επεισόδιο του podcast Πελότα Λίμπρε είναι αφιερωμένο στην εμπλοκή του Χένρι Κίσινγκερ στο ποδόσφαιρο των ΗΠΑ, τις δυναμικές εντός της FIFA τη δεκαετία του 1980, τη διεκδίκηση του Μουντιάλ του 1994.

Football Talks: Ποιος προστατεύει τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών;

Στο 95ο επεισόδιο του podcast Πελότα Λίμπρε εγκαινιάζουμε την ενότητα Football Talks και συνομιλούμε με τον Θάνο Σαρρή, Εκτελεστικό Γενικό Γραμματέα του ΠΣΑΠΠ, και τον Γιάννη Μπράχο, Γενικό Διευθυντή του ΠΣΑΠΠ, για το περιεχόμενο των συζητήσεων στη Γενική Συνέλευση της FIFPRO, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών, στη Στοκχόλμη.