podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Από τη δίαιτα των vegans στην δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

Oι δίαιτες, για χάσει κανείς βάρος, είναι πολυάριθμες όμως δεν είναι όλες κατάλληλες για όλους, ούτε είναι όλες υγιεινές. Κάποιες εστιάζουν στη μείωση της όρεξης, ενώ άλλες στο περιορισμό των θερμίδων, των υδατανθράκων, του λίπους ή άλλες στο χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Άλλες είναι αυστηρές και άλλες εστιάζονται στην δημιουργία νέων διατροφικών συνήθειών. Δεδομένου ότι όλες τους ισχυρίζονται ότι είναι οι πιο αποτελεσματικές, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποια αξίζει να δοκιμάσει.

Σε αυτό το podcast η καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτητικής συμπεριφοράς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Μαίρη Γιανακούλια δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τα πιο διαδεδομένα διατροφικά σχήματα: από την Μεσογειακή διατροδή και τη διαλεμματική νηστεία μέχρι τη χορτοφαγική και vegan διατροφή και τη δίαιτα DASH.

Περισσότερα επεισόδια

Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου και ο Νάσος Στασινάκης συζητούν για τη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με τις μονάδες αφαλάτωσης που παράγουν πανάκριβο νερό, τις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές γεωτρήσεις, την παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες νερού και την απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου διαχείρισης του φαινομένου, δεδομένης της αύξησης των τουριστικών ροών και της...

Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Το νέο πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς φέρνει ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα 13ωρης ημερήσιας απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη − μέτρο που γεννά σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν η Eurostat καταγράφει την Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (39,8 ώρες έναντι 36 της Ε.Ε.). Ποια είναι η ουσία των νέων ρυθμίσεων; Πώς επηρεάζουν...

«Kykloi by Priceless»: Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όπου η μαγειρική βρίσκει νέο νόημα

Υπάρχει τρόπος να δημιουργείς εμπειρίες με νόημα που ταυτόχρονα όμως «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Και, τελικά, τι σημαίνει ο όρος «mindul cuisine»;Ο παρουσιαστής και content creator Σπύρος Μαργαρίτης υποδέχεται στα στούντιο της LiFO, τη Λουκία Χωραφά, Head of Marketing της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και τον σεφ...