podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Από τη δίαιτα των vegans στην δίαιτα των carnivors: Ποια διατροφή μας κάνει καλό;

Oι δίαιτες, για χάσει κανείς βάρος, είναι πολυάριθμες όμως δεν είναι όλες κατάλληλες για όλους, ούτε είναι όλες υγιεινές. Κάποιες εστιάζουν στη μείωση της όρεξης, ενώ άλλες στο περιορισμό των θερμίδων, των υδατανθράκων, του λίπους ή άλλες στο χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Άλλες είναι αυστηρές και άλλες εστιάζονται στην δημιουργία νέων διατροφικών συνήθειών. Δεδομένου ότι όλες τους ισχυρίζονται ότι είναι οι πιο αποτελεσματικές, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποια αξίζει να δοκιμάσει.

Σε αυτό το podcast η καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτητικής συμπεριφοράς του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Μαίρη Γιανακούλια δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τα πιο διαδεδομένα διατροφικά σχήματα: από την Μεσογειακή διατροδή και τη διαλεμματική νηστεία μέχρι τη χορτοφαγική και vegan διατροφή και τη δίαιτα DASH.

Περισσότερα επεισόδια

Γιατί να αποκλείουμε τους ανάπηρους από τον εθελοντισμό;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για τον εθελοντισμό, την προσβασιμότητα και την ένταξη των αναπήρων στις εθελοντικές δράσεις.Παράλληλα, ανοίγουν το θέμα της αναπηρίας στην τρίτη ηλικία: πώς αλλάζει η ζωή όταν η αναπηρία έρχεται αργότερα στη ζωή ενός ατόμου, ποιες δομές στήριξης υπάρχουν και τι βιώνουν οι φροντιστές.Καλεσμένη της Χρυσέλλας Λαγαρία και του Θοδωρή Τσάτσου είναι η...

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και η ενσυναίσθηση αλλάζουν τον τρόπο που εργαζόμαστε

Ζούμε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, της υβριδικής εργασίας καθώς και των νέων ψηφιακών εργαλείων που ήδη αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που εργαζόμαστε. Στο πλαίσιο αυτό, δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσαρμογή και την εξέλιξη των εργαζομένων: η συνεχής εκπαίδευση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό για ελεύθερους επαγγελματίες και...

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...