podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

«Η μεγαλύτερη παρερμηνεία για την Gen Z είναι ότι δεν είμαστε πολιτικοποιημένοι»

Ο Γιώργος Σάββας εξηγεί στον Νίκο Ευσταθίου πως τα λεφτά σήμερα δεν αρκούν. «Η γενιά μου μεγαλώνει μετρώντας και το τελευταίο ευρώ» λέει. Οι περισσότεροι νέοι αναζητούν ευκαιρίες έξω, ειδικά οι γιατροί, γιατί τόσο ο μισθός όσο και η λίστα αναμονής είναι τρομερά αποτρεπτικά στο να μείνουν εδώ.

«Το όνειρο της δικής μου γενιάς είναι πώς θα καταφέρουμε να δουλέψουμε στο εξωτερικό και να επιστρέφουμε στην Ελλάδα ως τουρίστες».

Στην κουβέντα θίγεται το φαινόμενο της έλλειψης εμπιστοσύνης των νέων στους θεσμούς και κυρίως στην αστυνομία, αλλά και στη δημοσιογραφία. «Οι νέοι ζουν και καταναλώνουν πληροφορίες από τα social media αλλά δεν είναι πρόβατα, εξασκούν κριτική σκέψη».

Ο 21χρονος φοιτητής Ιατρικής λέει ότι αντλεί ελπίδα από το γεγονός πως πολλοί νέοι βγήκαν στους δρόμους μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, δείχνοντας πως η γενιά του δεν είναι απολιτίκ όπως την κατηγορούν.

Περισσότερα επεισόδια

Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου και ο Νάσος Στασινάκης συζητούν για τη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με τις μονάδες αφαλάτωσης που παράγουν πανάκριβο νερό, τις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές γεωτρήσεις, την παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες νερού και την απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου διαχείρισης του φαινομένου, δεδομένης της αύξησης των τουριστικών ροών και της...

Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Το νέο πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς φέρνει ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα 13ωρης ημερήσιας απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη − μέτρο που γεννά σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν η Eurostat καταγράφει την Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (39,8 ώρες έναντι 36 της Ε.Ε.). Ποια είναι η ουσία των νέων ρυθμίσεων; Πώς επηρεάζουν...

«Kykloi by Priceless»: Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όπου η μαγειρική βρίσκει νέο νόημα

Υπάρχει τρόπος να δημιουργείς εμπειρίες με νόημα που ταυτόχρονα όμως «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Και, τελικά, τι σημαίνει ο όρος «mindul cuisine»;Ο παρουσιαστής και content creator Σπύρος Μαργαρίτης υποδέχεται στα στούντιο της LiFO, τη Λουκία Χωραφά, Head of Marketing της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και τον σεφ...