podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Το «Έβερεστ» των πιανιστικών κονσέρτων

Γιατί το Τρίτο του Ραχμάνινοφ ή κοινώς το «Third Rach» θεωρείται το «Έβερεστ» των πιανιστικών κοντσέρτων; Γιατί γενιές ολόκληρες πιανιστών μεγαλώνουν με το όνειρο να το ερμηνεύσουν; Η Ματούλα Κουστένη βουτά στα άδυτα του έργου που στη συνείδηση όλων είναι το πιο δύσκολο, το πιο δεξιοτεχνικό, το πιο κοπιώδες κοντσέρτο, τουλάχιστον από το καθιερωμένο συναυλιακό ρεπερτόριο. Αλλά και ένα από τα πιο όμορφα, τα πιο συναισθηματικά και πιο ανταποδοτικά κοντσέρτα με το οποίο μπορεί ένας πιανίστας  να αναμετρηθεί.

Αποκρυπτογραφεί την γραφή υπερβατικής πιανιστικής δεξιοτεχνίας. Τη δύναμη, το επαναστατικό πάθος, τις εκφράσεις απεριόριστης χαράς αλλά και την αιχμή, το δράμα, την οδυνηρή λαχτάρα, τις τραγικές ανατροπές αλλά και τη βαθιά σύνδεση με τις ρωσικές αναφορές που διατρέχουν αυτή την συναρπαστική όσο κι απαιτητική δημιουργία.

Περισσότερα επεισόδια

Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου και ο Νάσος Στασινάκης συζητούν για τη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με τις μονάδες αφαλάτωσης που παράγουν πανάκριβο νερό, τις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές γεωτρήσεις, την παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες νερού και την απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου διαχείρισης του φαινομένου, δεδομένης της αύξησης των τουριστικών ροών και της...

Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Το νέο πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς φέρνει ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα 13ωρης ημερήσιας απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη − μέτρο που γεννά σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν η Eurostat καταγράφει την Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (39,8 ώρες έναντι 36 της Ε.Ε.). Ποια είναι η ουσία των νέων ρυθμίσεων; Πώς επηρεάζουν...

«Kykloi by Priceless»: Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όπου η μαγειρική βρίσκει νέο νόημα

Υπάρχει τρόπος να δημιουργείς εμπειρίες με νόημα που ταυτόχρονα όμως «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Και, τελικά, τι σημαίνει ο όρος «mindul cuisine»;Ο παρουσιαστής και content creator Σπύρος Μαργαρίτης υποδέχεται στα στούντιο της LiFO, τη Λουκία Χωραφά, Head of Marketing της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και τον σεφ...