podlist.gr

Σαρδέλες με μπρόκολο

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μας εξηγεί πως με μπρόκολο, παντζάρια και λίγο σχοινόπρασο τα φιλέτα σαρδέλας θα γίνουν ένας εκπληκτικός μεζές για ούζο, αλλά κι ένα υπέροχο πιάτο για κυρίως γεύμα ή δείπνο. 

Περισσότερα επεισόδια

Μοσχαράκι κρασάτο στο φούρνο

Εκδρομή κοντά στην Αθήνα, προτείνει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου: στη Νεμέα, με τα οινοποιεία της, το αρχαίο χωριό και μια ιδανική διαδρομή για πρωινό τρέξιμο. Το αγιωργίτικο κρασί Νεμέας θα μας χρειαστεί για το μοσχαράκι κρασάτο με ρεβύθια και καστανό ρύζι στο φούρνο.

Σπετσοφάι με φασόλια χάντρες

Ο σεφ Αλεξάνδρος Παπαναδρέου μας εξηγεί πώς με δύο ειδών λουκάνικα και επιπλέον φασόλια χάντρες, πράσο, πιπεριές, μανούρι, θυμάρι και κάποιες ακόμη μικρές προσθήκες θα φτιάξετε ένα σπετσοφάι που η νοστιμιά του θα σας μείνει αξέχαστη.

Τόνος με φασολάκια

Ένας αγώνας τρεξίματος 10 χιλιομέτρων έφερε τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου στην πράσινη Αλόννησο και συνδυάστηκε και με ένα υπέροχο υγιεινό γεύμα. Ο τόνος μπορεί να είναι ένας απλός μεζές, μπορεί να συνδυαστεί εύκολα και με σαλάτες. Αν ο τόνος είναι Αλοννήσου, που θεωρείται εξαιρετικός, μπορεί να γίνει μια δροσερή τονωτική σαλάτα με πλατιά φασολάκια, καλαμπόκι και διάφορα μυρωδικά.