podlist.gr

Σπίτι μου σπιτάκι μου με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου
Pod.gr

Σπίτι μου σπιτάκι μου με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Οι γεύσεις και τα αρώματα έχουν την δική τους ιστορία. Και ο φημισμένος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ταξιδεύει και συναντά τους ανθρώπους που τη γνωρίζουν.

επεισόδια 8
διάρκεια 56 λεπτά
επεισόδιο πριν
ηλικία
προσθήκη πριν

Μοσχαράκι κρασάτο στο φούρνο

Εκδρομή κοντά στην Αθήνα, προτείνει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου: στη Νεμέα, με τα οινοποιεία της, το αρχαίο χωριό και μια ιδανική διαδρομή για πρωινό τρέξιμο. Το αγιωργίτικο κρασί Νεμέας θα μας χρειαστεί για το μοσχαράκι κρασάτο με ρεβύθια και καστανό ρύζι στο φούρνο.

Σπετσοφάι με φασόλια χάντρες

Ο σεφ Αλεξάνδρος Παπαναδρέου μας εξηγεί πώς με δύο ειδών λουκάνικα και επιπλέον φασόλια χάντρες, πράσο, πιπεριές, μανούρι, θυμάρι και κάποιες ακόμη μικρές προσθήκες θα φτιάξετε ένα σπετσοφάι που η νοστιμιά του θα σας μείνει αξέχαστη.

Τόνος με φασολάκια

Ένας αγώνας τρεξίματος 10 χιλιομέτρων έφερε τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου στην πράσινη Αλόννησο και συνδυάστηκε και με ένα υπέροχο υγιεινό γεύμα. Ο τόνος μπορεί να είναι ένας απλός μεζές, μπορεί να συνδυαστεί εύκολα και με σαλάτες. Αν ο τόνος είναι Αλοννήσου, που θεωρείται εξαιρετικός, μπορεί να γίνει μια δροσερή τονωτική σαλάτα με πλατιά φασολάκια, καλαμπόκι και διάφορα μυρωδικά.

Πέννες με απάκι

Το τυρί και το απάκι δίνουν την ιδέα για ένα πιάτο με πέννες και λαχανικά, που προτείνεται για κυρίως γεύμα. Θέλει λίγο χρόνο αλλά κέφι και αγάπη για να ικανοποιήσει το πιάτο σας όλες τις αισθήσεις: από την όραση μέχρι τη γεύση. Ένα πιάτο από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου!

Τάρτα με σπανάκι και φέτα

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου νοστάλγησε το Παρίσι των φοιτητικών του χρόνων και τις νόστιμες τάρτες των μικρών εστιατορίων. Προτείνει μια εύκολη τάρτα με σπανάκι και φέτα που μπορούν να τη φτιάξουν όλοι, παρά τη γενική πεποίθηση ότι οι τάρτες είναι καλύτερα να αγοράζονται έτοιμες.