podlist.gr

Τα podcasts του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου
LiFO

Τα podcasts του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου

Ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος σε μια σειρά από ετερόκλητες θεματικές

επεισόδια 36
διάρκεια 11 ώρες
συχνότητα κάθε 2 εβδομάδες
επεισόδιο πριν
ηλικία
προσθήκη πριν

Μάνος Χατζιδάκις: «Κρίμα που δεν πίνω μαριχουάνα...» Οι χαμένες ραδιοφωνικές εκπομπές του.

Ο Μάνος Χατζιδάκις σε μεγάλα κέφια, για την ομοφυλοφιλία του Σούμπερτ, το φτιασιδωμένο πάθος του ταγκό, την συγκλονιστική περίπτωση του Δημήτρη Μητρόπουλου, την ανώμαλη ηδονή των ερπετών της Αυριανής και την διαρκή αξία των Ελλήνων ποιητών.

Το hype του Pharaoh

Με αφορμή το άνοιγμα του πολυσυζητημένου εστιατορίου στα Εξάρχεια, ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος συνομιλεί με πρόσωπα που εργάζονται στη σύνταξη, το ατελιέ, τη διόρθωση και το φωτο-έντιτινγκ της LIFO για τους υπερβολικούς ενθουσιασμούς της δημοσιογραφίας και τα κίνητρα που τους δημιουργούν.

Ο Χατζιδάκις και οι gangsters του ΠΑΣΟΚ ― Ένα τρολάρισμα υψηλής τέχνης, από τις χαμένες ραδιοφωνικές εκπομπές του

Αμείλικτος όσο ποτέ, ο Μάνος Χατζιδάκις κάνει φύλλο και φτερό το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, περιγράφοντας δήθεν, σκηνή-σκηνή μια κινηματογραφική εποποιία, στην οποία πρωταγωνιστούν τραβεστί και παλληκάρια. Αποσπάσματα από τις χαμένες ραδιοφωνικές του εκπομπές- σπάνια ντοκουμέντα ατρόμητης, διαυγούς σκέψης.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Ολυμπιάδα της Αθήνας και τα καθάρματα: Οι χαμένες ραδιοφωνικές εκπομπές του Μάνου Χατζιδάκι

Ο Μάνος Χατζιδάκις μιλά για το «κάθαρμα» Κυριάκο Διακογιάννη, το θάνατο του Λώρενς Ολίβιε, την Ολυμπιάδα της Αθήνας, την ελληνικότητα της Κάλλας και άλλα, με την κοφτερή και ατρόμητη σκέψη του, σε αποσπάσματα από χαμένες ραδιοφωνικές εκπομπές του.

Μάνος Χατζιδάκις: «Αυτούς μισώ περισσότερο στη ζωή μου»

Σε αυτό το απάνθισμα από χαμένες ραδιοφωνικές εκπομπές του Μάνου Χατζιδάκι, ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός μιλά ατρόμητα για τον Ελληνικό φασισμό και τα φυντάνια του, στην πολιτική και στα media, με τρόπο που κανένας δεν μιλά πια σήμερα.

Ο Μάνος Χατζιδάκις για τους «αλήτες δολοφόνους της 17 Νοέμβρη» και τον Περικλή Κοροβέση

Την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, ο Μάνος Χατζιδάκι επιτίθεται με σφοδρότητα στους «εγκληματίες της 17 Νοέμβρη», μιλώντας όμως ταυτόχρονα για το ασφαλίτικο κράτος και την αστυνομοκρατία. Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο.

Ένας οργισμένος πολιτικός Χατζιδάκις μαστιγώνει τους "κωλοέλληνες"

Σε ένα απάνθισμα από τις πιο ορμητικές και καίριες παρατηρήσεις του για το ΠΑΣΟΚ, τον Σαββόπουλο, τους εκβιαστές εκδότες, τον Αγαπούλα, τον Αχιλλέα Κυριακίδη, το φόβο των οικογενειαρχών για το σεξ, τους θεατρικούς κριτικούς, τον Μητσοτάκη, τον Ιωάννου και πολλά άλλα, ο Μάνος Χατζιδάκις ακούγεται ακόμα σαν μια από τις πιο γενναίες και ελέυθερες φωνές που πέρασαν ποτέ από αυτό τον τόπο.

Ο Χατζιδάκις, ο «ομοφυλοφιλισμός», ο Σαββόπουλος και η Νέα Δημοκρατία, η εξουσία που είναι πάντα τραβεστί

Ο Μάνος διεκτραγωδεί την αλητεία της «Αυριανής», τους οπλοφόρους παράγοντες στην Ελλάδα της πασοκικής παρακμής, και στέκεται για λίγο στον Μάπλθορπ και τον Γκάτσο

Ο Μάνος Χατζιδάκις μιλά για τις χίπικες μέρες του στο Φρίσκο, το σαχλό ραδιόφωνο του playlist και τον εκκλησιαστικό φανατισμό

Στο δεύτερο απάνθισμα των εκπομπών του Μάνου Χατζιδάκι στα ιδιωτικά ραδιόφωνα, από το αρχείο του Βασίλη Μπουκουβάλα, ακούμε τον σπουδαίο Έλληνα να μιλά για τον Ρεμπό, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τα φανατικά πλήθη των θρησκευομένων, το σαχλό ραδιόφωνο των playlists, και κυρίως για τις ελεύθερες, ανέμελες μέρες του στην χίπικη Καλιφόρνια των '60s, όταν ήταν απλώς «ένας περίεργος, ανώνυμος Έλληνας»

Ο Μάνος Χατζιδάκις διαλέγει και μιλά για τα ρεμπέτικα που τού αρέσουν ― Ένα ντοκουμέντο

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο από μια ραδιοφωνική εκπομπή του Μάνου Χατζιδάκι, στην οποία διαλέγει τα ρεμπέτικα που τον συγκίνησαν βαθύτερα, την εποχή που τα ανακάλυπτε στο Φάληρο, όταν η Αθήνα τραγουδούσε «Να το πάρεις το κορίτσι/ να το πάρεις, μη το παιδεύεις...»