podlist.gr

ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ εξηγεί τις ειδήσεις. Με ρεπορτάζ, δεδομένα και άποψη. Κάθε πρωί, Δευτέρα με Παρασκευή, απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την επικαιρότητα με την εγκυρότητα των δημοσιογράφων του Βήματος.

Παρουσιαστές: Μαριλένα Γεραντώνη, Γιάννης Διαμαντής, Βασίλης Σφήνας.

Παραγωγή Alter Ego Media

επεισόδια 344
διάρκεια 75 ώρες
συχνότητα καθημερινά
επεισόδιο πριν
ηλικία
προσθήκη πριν

50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ο Σωτήρης Ριζάς, διευθυντής ερευνών του Κέντρου Έρευνας Ιστορίας Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, αναλύει τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, μισό αιώνα μετά. Ποια πρόσωπα πρωταγωνίστησαν και ποιες ήταν οι κομβικότερες στιγμές.

Botox και αισθητικές επεμβάσεις: όλο και πιο νωρίς, αλλά και για καλό σκοπό

Η Ηλιάνα Δανέζη και ο Χρήστος Λογαράς δημοσιογράφοι και μέλη της ερευνητικής ομάδαςzoom στο "ΒΗΜΑ", εξηγούν τους λόγους που όλο και περισσότεροι νέοι καταφεύγουν στις πλαστικές επεμβάσεις, αλλά και ποιες είναι οι περιπτώσεις που βοηθούν στην ψυχολογία των ατόμων.

Τα Airbnb, ο υπερτουρισμός και το παράδειγμα της Βαρκελώνης

Η Μάχη Παύλου, αρχισυντάκτρια στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», περιγράφει τα μέτρα που σχεδιάζουν να λάβουν κυβέρνηση και Δήμος Αθηναίων για να ανακόψουν την πορεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Σε ποιες περιοχές συναντώνται τα περισσότερα ακίνητα τέτοιου τύπου.

Πώς ο καύσωνας βλάπτει τα τρόφιμα και την υγεία μας

Ο Γιώργος Μουρμούρης, δημοσιογράφος στην ερευνητική ομάδα Zoom στο «ΒΗΜΑ», Zoom στα «ΝΕΑ», εξηγεί πώς οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν προϊόντα που αγοράζουμε από τα περίπτερα και τι προκαλεί στην υγεία μας η κατανάλωση τους.

Ποιος θα διαδεχθεί τον Μπάιντεν;

Η Τάνια Μποζανίνου, αρχισυντάκτρια στο «ΒΗΜΑ», εξηγεί γιατί οι φωνές που ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητας Μπάιντεν πληθαίνουν και ποιο πρόσωπο θα πάρει τη θέση του, αν κάτι τέτοιο τελικά συμβεί. Δείτε το καυστικό εξώφυλλο του «Economist» με το «Π» εδώ:

Πρώτες νίκες για το «κίνημα της πετσέτας»

Ο Γιώργος Μουρμούρης, δημοσιογράφος και μέλος της ερευνητικής ομάδας Zoom στο «ΒΗΜΑ», θυμίζει πώς ξεκίνησε το κίνημα, ποια είναι σήμερα η εικόνα στις ελληνικές παραλίες και εξηγεί πως λειτουργεί η ψηφιακή εφαρμογή MyCoast.

Ποιοι διεκδικούν τα κορυφαία αξιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Βασίλης Νάνης, δημοσιογράφος στο tovima.gr, περιγράφει ποια είναι τα πρόσωπα που προτείνονται για τις σημαντικότερες θέσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πώς επιλέγονται και ποιος είναι ο βαθμός επιρροής τους στις ευρωπαϊκές πολιτικές.

Φταίνε οι φασαίοι που ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου σταμάτησε τις συναυλίες;

Ο Γιώργος Πολυμενέας, Head of Digital Storytelling στο tovima.gr, περιγράφει την πορεία του Θανάση Παπακωνσταντίνου και αναλύει γιατί τελικά αποφάσισε να σταματήσει τις δημοφιλείς ζωντανές εμφανίσεις του.

Πώς φτάσαμε στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία

Η Τάνια Μποζανίνου, αρχισυντάκτρια στο «ΒΗΜΑ» και ειδική επί των θεμάτων διεθνούς ειδησεογραφίας, περιγράφει το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη Γαλλία, ενόψει των εκλογών της Κυριακής καθώς και τα τέσσερα πιθανά σενάρια μετά την κάλπη.

Pride month: Όλη η ορολογία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε ένα podcast

Η Νάνσυ Παπαθανασίου, διδάσκουσα στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και επιστημονικά συνυπεύθυνη στο Orlando LGBT, εξηγεί τι σημαίνει το ακρωνύμιο ΛΟΑΤΚΙ+, πώς προήλθε και γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε και να το χρησιμοποιούμε.

Souvenir που οδηγούν στη φυλακή τουρίστες

Ο Γιώργος Φωκιανός, μέλος της ερευνητικής ομάδας zoom στο «ΒΗΜΑ» και zoom στα «ΝΕΑ», εξηγεί γιατί είναι παράνομη η αμμοληψία, η συλλογή βοτσάλων και κοχυλιών που παρατηρείται σε πολλά ελληνικά νησιά. Σε ποιες παραλίες εντοπίζονται το μεγαλύτερα προβλήματα.

Τα κομβικά σημεία στην υπόθεση Λύτρα

Η Μίνα Μουστάκα, δικαστική συντάκτρια στο «ΒΗΜΑ», στα «ΝΕΑ» και το in.gr, εξηγεί πώς φτάσαμε στη φυλάκιση του Απόστολου Λύτρα και περιγράφει το νέο πλαίσιο, που εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης, για την αντιμετώπιση αδικημάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Γιατί εξαφανίζονται οι τουρίστες στα ελληνικά νησιά

Η Κατερίνα Μανιαδάκη, δημοσιογράφος στο tovima.gr, εξηγεί πού οφείλεται η αύξηση θανάτων και τραυματισμών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα μονοπάτια της ελληνικής υπαίθρου και τι συνδέει τα περιστατικά.