podlist.gr

Η επιστήμη πίσω από τις κρίσεις

Ζούμε πράγματι στην εποχή των διαδοχικών κρίσεων ή διαθέτουμε πλέον τα επιστημονικά εργαλεία για να τις προβλέπουμε και να τις αντιμετωπίζουμε;
Στο σημερινό επεισόδιο, ο καθηγητής Δημήτρης Δρικάκης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ένας από τους επιστήμονες που συγκαταλέγονται στη διεθνή λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη του Πανεπιστημίου Stanford, εξηγεί πώς η υπολογιστική επιστήμη και η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλουν στη μελέτη πολύπλοκων φαινομένων, από την υγεία και την αεροναυπηγική μέχρι την κλιματική αλλαγή και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών."

Πηγή

Περισσότερα επεισόδια

Η στρατηγική των κομμάτων μετά τις δημοσκοπήσεις

Ο Δημήτρης Χόνδρος, διευθυντής σύνταξης της ιστοσελίδας tovima.gr, αναλύει πώς αντιδρούν Νέα Δημοκρατία, ΕΛ.Α.Σ. και ΠαΣοΚ στα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. Οι επιδιώξεις, οι τακτικές και οι αστάθμητοι παράγοντες.

Οι 4 πόλεμοι που αλλάζουν τον κόσμο

Η Τάνια Μποζανίνου, αρχισυντάκτρια διεθνών ειδήσεων στο «ΒΗΜΑ», εξηγεί πώς τέσσερα διαφορετικά πολεμικά μέτωπα επηρεάζουν τις διεθνείς ισορροπίες, ποια συμφέροντα συγκρούονται και πώς οι εξελίξεις τους διαμορφώνουν τον κόσμο της επόμενης ημέρας.

Για ποιους λόγους ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Ευρώπη

Ο Πάνος Κολιαστάσης, αρθρογράφος στο «ΒΗΜΑ» και διδάσκων Πολιτική Επιστήμη στο ΕΚΠΑ, αναλύει ποιοι παράγοντες τροφοδοτούν την άνοδό της ακροδεξιάς, ποιους ψηφοφόρους προσεγγίζει και πώς αποτυπώνεται το φαινόμενο στην Ελλάδα.