podlist.gr

Πώς να ξεπεράσετε έναν οδυνηρό χωρισμό

Θα πω κάτι που είναι τετριμμένο, αλλά τόσο αληθινό: ο χρόνος είναι μεγάλος γιατρός. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κολλήσει και δεν θέλουν πραγματικά και με όλο τους το είναι να ξεπεράσουν ένα χωρισμό. Γι’ αυτό, σας προτείνω αρχικά να κάνετε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας: θέλετε ή δεν θέλετε να ξεπεράσετε αυτό το χωρισμό; Θέλετε να πάτε παρακάτω ή όχι; Αν ναι, έχει καλώς, θα το καταφέρετε. Αν όχι, αναρωτηθείτε πόσο καιρό θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας περιμένοντας μήπως και ο ή η πρώην σας ξαναγυρίσει; Γιατί θέλω εδώ να θυμίσω πως στην ζωή θα πέσουμε κάτω πολλές φορές, και το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ξανασηκωθούμε! Και ο χωρισμός δεν παύει να είναι μια μεγάλη απώλεια, που με τα βήματα που σας προτείνω μπορεί να ξεπεραστεί.

  1. Πάρτε χαρτομάντηλα και κλάψτε. Είναι πολύ λογικό να νιώθετε απόρριψη, έλλειψη, απελπισία, στενοχώρια, αδικία και πολλά άλλα τέτοια συναισθήματα. Μην προσπαθήσετε να τα καλύψετε ή να τα καταπνίξετε, αφήστε τα να εκφραστούν, και θρηνήστε την απώλειά σας συνειδητά. Βάλτε όμως ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο σ’ αυτόν τον θρήνο!
  2. Μοιραστείτε τον πόνο του χωρισμού σας με κάποιον αγαπημένο σας άνθρωπο (όχι τον πρώην ή την πρώην), αποφεύγοντας να αρχίστε να κατηγορείτε τον ή την πρώην γιατί έτσι γίνεστε κακοί και μίζεροι.
  3. Θυμηθείτε τη σχέση σας όπως ήταν πραγματικά. Στην φάση του χωρισμού όλοι θυμόμαστε τις καλές στιγμές γιατί αυτές θα μας λείψουν. Όμως, για να φτάσει μια σχέση στον χωρισμό, σίγουρα δεν ήταν καλή και αυτό το βιώνατε και οι δύο. Προτείνω λοιπόν να θυμηθείτε ρεαλιστικά τις όχι καλές στιγμές και τα προβλήματα που είχε η σχέση αυτή.
  4. Μπλοκάρετέ τον/την από όλα τα σόσιαλ σας, ή βρείτε ένα τρόπο να μην σας έρχονται νέα ή ερεθίσματα που σας αναστατώνουν. Και κάντε και εσείς το ίδιο: αποφύγετε τα ποστ που δείχνουν πόσο ωραία περνάτε και πόσο μια χαρά είστε για να του μπείτε στο μάτι.
  5. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο: θα περάσει κι αυτό. Εκτός από τα σόσιαλ, υπάρχουν και οι κοινοί φίλοι που είχατε σαν ζευγάρι: θα σας προτείνω να αποφύγετε να πάτε σε προσκλήσεις που μπορεί να συναντηθείτε για λίγο καιρό. Αυτόν τον χρόνο που χρειάζεστε για να βγείτε από την ενέργεια αυτής της σχέσης και του πένθους της και να πάτε παρακάτω. Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και με πράγματα που σας ενδυναμώνουν και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σας και όχι που σας ξύνουν την πληγή. Και είναι σίγουρο πως λίγο παρακάτω, θα είστε και πάλι στα πόδια σας. Γιατί όπως έλεγαν οι παλιοί και ισχύει σίγουρα: και αυτό θα περάσει!

Περισσότερα επεισόδια

Πέντε τρόποι για να νιώθει το παιδί σας ασφαλές στο σχολείο

Σε πρόσφατη πανελλαδική έρευνά μας, διαπιστώσαμε ότι πάνω από τους μισούς γονείς ανησυχούν πολύ για την ασφάλεια των παιδιών τους στο σχολικό περιβάλλον. Γι’ αυτό θα μοιραστώ πέντε τρόπους που σίγουρα βοηθούν εσάς και δυναμώνουν το παιδί σας:Καλλιεργήστε και διατηρήστε ανοιχτή επικοινωνία: Η επικοινωνία είναι το κλειδί για να γνωρίζετε πώς νιώθει το παιδί σας και αν αντιμετωπίζει δυσκολίες....

Πώς να είστε αποτελεσματικοί κι ευτυχισμένοι ακόμα και υπό πίεση

Στη σύγχρονη επαγγελματική ζωή, η πίεση είναι αναπόφευκτη. Προθεσμίες, απαιτητικά πρότζεκτ, απαιτήσεις πελατών και συνεχείς αλλαγές δημιουργούν άγχος και επηρεάζουν την απόδοσή σας. Θα μοιραστώ κάποιες πρακτικές για να διατηρείτε ψυχραιμία να διαχειρίζεστε σωστά τον χρόνο και να έχετε ισορροπία προσωπικής- επαγγελματικής ζωής.Αναπνοή και αυτοέλεγχος: Όταν η πίεση ανεβαίνει, η πρώτη αντίδραση...

Πώς να αντιμετωπίσετε το μπούλινγκ στον εργασιακό χώρο

Σύμφωνα με έρευνες που έχουμε διεξάγει σε εργασιακούς χώρους, δυστυχώς ακόμα και σήμερα ασκείται μπούλινγκ από προϊστάμενους ή αφεντικά, και παρουσιάζεται με διάφορες μορφές όπως αγενής συμπεριφορά, προσβολές, υπερβολικός φόρτος ή παρενόχληση, και απευθύνεται κυρίως σε νέους και γυναίκες. Αν είστε εσείς θύμα μιας τέτοιας κατάστασης, θα μοιραστώ αποτελεσματικά βήματα για να την εξολοθρεύσετε...