podlist.gr

Πώς να ξεπεράσετε έναν οδυνηρό χωρισμό

Θα πω κάτι που είναι τετριμμένο, αλλά τόσο αληθινό: ο χρόνος είναι μεγάλος γιατρός. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κολλήσει και δεν θέλουν πραγματικά και με όλο τους το είναι να ξεπεράσουν ένα χωρισμό. Γι’ αυτό, σας προτείνω αρχικά να κάνετε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας: θέλετε ή δεν θέλετε να ξεπεράσετε αυτό το χωρισμό; Θέλετε να πάτε παρακάτω ή όχι; Αν ναι, έχει καλώς, θα το καταφέρετε. Αν όχι, αναρωτηθείτε πόσο καιρό θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας περιμένοντας μήπως και ο ή η πρώην σας ξαναγυρίσει; Γιατί θέλω εδώ να θυμίσω πως στην ζωή θα πέσουμε κάτω πολλές φορές, και το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ξανασηκωθούμε! Και ο χωρισμός δεν παύει να είναι μια μεγάλη απώλεια, που με τα βήματα που σας προτείνω μπορεί να ξεπεραστεί.

  1. Πάρτε χαρτομάντηλα και κλάψτε. Είναι πολύ λογικό να νιώθετε απόρριψη, έλλειψη, απελπισία, στενοχώρια, αδικία και πολλά άλλα τέτοια συναισθήματα. Μην προσπαθήσετε να τα καλύψετε ή να τα καταπνίξετε, αφήστε τα να εκφραστούν, και θρηνήστε την απώλειά σας συνειδητά. Βάλτε όμως ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο σ’ αυτόν τον θρήνο!
  2. Μοιραστείτε τον πόνο του χωρισμού σας με κάποιον αγαπημένο σας άνθρωπο (όχι τον πρώην ή την πρώην), αποφεύγοντας να αρχίστε να κατηγορείτε τον ή την πρώην γιατί έτσι γίνεστε κακοί και μίζεροι.
  3. Θυμηθείτε τη σχέση σας όπως ήταν πραγματικά. Στην φάση του χωρισμού όλοι θυμόμαστε τις καλές στιγμές γιατί αυτές θα μας λείψουν. Όμως, για να φτάσει μια σχέση στον χωρισμό, σίγουρα δεν ήταν καλή και αυτό το βιώνατε και οι δύο. Προτείνω λοιπόν να θυμηθείτε ρεαλιστικά τις όχι καλές στιγμές και τα προβλήματα που είχε η σχέση αυτή.
  4. Μπλοκάρετέ τον/την από όλα τα σόσιαλ σας, ή βρείτε ένα τρόπο να μην σας έρχονται νέα ή ερεθίσματα που σας αναστατώνουν. Και κάντε και εσείς το ίδιο: αποφύγετε τα ποστ που δείχνουν πόσο ωραία περνάτε και πόσο μια χαρά είστε για να του μπείτε στο μάτι.
  5. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο: θα περάσει κι αυτό. Εκτός από τα σόσιαλ, υπάρχουν και οι κοινοί φίλοι που είχατε σαν ζευγάρι: θα σας προτείνω να αποφύγετε να πάτε σε προσκλήσεις που μπορεί να συναντηθείτε για λίγο καιρό. Αυτόν τον χρόνο που χρειάζεστε για να βγείτε από την ενέργεια αυτής της σχέσης και του πένθους της και να πάτε παρακάτω. Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και με πράγματα που σας ενδυναμώνουν και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σας και όχι που σας ξύνουν την πληγή. Και είναι σίγουρο πως λίγο παρακάτω, θα είστε και πάλι στα πόδια σας. Γιατί όπως έλεγαν οι παλιοί και ισχύει σίγουρα: και αυτό θα περάσει!

Περισσότερα επεισόδια

Τα 5 σημάδια του συναισθηματικά ανώριμου ανθρώπου

Σήμερα θα μοιραστώ τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά του συναισθηματικά ανώριμου ανθρώπου, ώστε να τα προσέχετε στην αρχή μιας γνωριμίας, αλλά και για να μπείτε σε αυτοπαρατήρηση, και αν έχετε και εσείς κάποια από αυτά, να τα διαχειριστείτε.Αντιδρά με παρόρμηση, υπερβολή και παίρνει τα πάντα προσωπικά: το συναισθηματικά ανώριμο άτομο έχει την τάση να αντιμετωπίζει τα πάντα με δράμα, δεν έχει καμία...

7 σημάδια που δείχνουν αν ο άνθρωπος που γνωρίσατε είναι ψυχικά υγιής

Συχνά στις συνεδρίες μου οι άνθρωποι με ρωτούν όταν γνωρίζουν έναν άνθρωπο, πώς θα καταλάβουν αν είναι ψυχικά υγιής. Και είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς κάτι τέτοιο στην εποχή μας που οι σχέσεις γίνονται επιφανειακές και δύσκολες, είτε ερωτικές, είτε φιλικές, είτε επαγγελματικές.Γι’ αυτό θα μοιραστώ επτά σημάδια που σας δείχνουν πότε ένας άνθρωπος έχει καλή ψυχική υγεία.#1. Έχει αυτογνωσία...

Πώς να φερθείτε στα παιδιά σας στη φράση του χωρισμού - διαζυγίου

Όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, ξεκινάει μια περίοδος δύσκολη για τους δύο συντρόφους, αλλά κυρίως για τα παιδιά που, ενώ δεν φταίνε σε τίποτα, δέχονται πολλές τραυματικές επιπτώσεις που πιθανά να τα σημαδέψουν και για όλη τους τη ζωή. Γι’ αυτό θα μοιραστώ 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε και 3 χρήσιμες στρατηγικές για να υιοθετήσετε.Μην κάνετε τα παιδιά να νιώθουν «στη μέση»: μπορεί να έχετε τις...