Pod.gr Cucina Caruso, με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη 12 Απρ Πέντε πιάτα, πέντε ιστορίες με καλεσμένη τη Μάγια Τσόκλη 5 πιάτα – 5 μικρές προσωπικές ιστορίες και καλεσμένος αυτή τη φορά είναι η Μάγια Τσόκλη. Ένας άνθρωπος που μας έχει ταξιδέψει παντού στη χώρα μας, αλλά και μακριά πέρα απ’ τα σύνορά της, σε ξένους... 36 λεπτά
Pod.gr ΑΜΠΕΛΟφιλοσοφίες 27 Μαρ «Αναπηρία - Αθλητισμός - Περπατώ», με τον Άλεξ Ταξιλδάρη Ο Άλεξ Ταξιλδάρης, Παραολυμπιονίκης, φυσίατρος, αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 και CEO του «Περπατώ» πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες στο Κτήμα... 39 λεπτά
Pod.gr Cucina Caruso, με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη 8 Μαρ Πέντε πιάτα, πέντε ιστορίες με καλεσμένο τον Ηλία Μαμαλάκη 5 πιάτα – 5 μικρές προσωπικές ιστορίες και καλεσμένος αυτή τη φορά είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο άνθρωπος που ανέδειξε το φαγητό και τη μαγειρική ως το πολιτισμικό αγαθό στην τηλεόραση, που μας... 41 λεπτά
Pod.gr Cucina Caruso, με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη 9 Φεβ Πέντε πιάτα, πέντε ιστορίες με καλεσμένο τον Στέλιο Μπουτάρη 5 πιάτα – 5 μικρές προσωπικές ιστορίες και καλεσμένος αυτή τη φορά είναι ο Στέλιος Μπουτάρης. Ένας οινοποιός 5ης γενιάς, με ένα επίθετο που είναι συνώνυμο του καλού κρασιού και της ιστορικής... 33 λεπτά
Pod.gr Cucina Caruso, με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη 12 Ιαν Πέντε πιάτα, πέντε ιστορίες με καλεσμένο τον Πάνο Δεληγιάννη 5 πιάτα – 5 μικρές προσωπικές ιστορίες και καλεσμένος αυτή τη φορά είναι ο Πάνος Δεληγιάννης. Δημοσιογράφος γεύσης, ιδρυτής και διευθυντής του FNL, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος,... 29 λεπτά
Pod.gr Cucina Caruso, με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη 8 Δεκ 2023 Πέντε πιάτα - πέντε ιστορίες με καλεσμένο τον Κίμωνα Φραγκάκη 5 πιάτα – 5 μικρές προσωπικές ιστορίες και καλεσμένος αυτή τη φορά είναι ο Κίμωνας Φραγκάκης. Δημοσιογράφος και εκδότης - διευθυντής του Andro.gr αλλά κι ένας κοσμογυρισμένος Ευρωπαίος Έλληνας, με... 32 λεπτά
Pod.gr Cucina Caruso, με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη 10 Νοε 2023 Πέντε πιάτα, πέντε ιστορίες με καλεσμένο τον σεφ Μανώλη Παπουτσάκη 5 πιάτα – 5 μικρές προσωπικές ιστορίες και πρώτος καλεσμένος είναι ο βραβευμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, που για όσους δεν το ξέρουν είναι ο εις εκ των 4ων συνεταίρων στο πολύκροτο Φαραώ. Το... 36 λεπτά
Pod.gr Cucina Caruso, με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη 13 Οκτ 2023 Η ιστορία του Harry’s Bar Ένα επεισόδιο για την ιστορία του πιο διάσημου bar-restaurant στον κόσμο και η γαστρονομική του ιστορία. Δεν είναι άλλο απ’ το Harry’s Bar στη Βενετία που έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως το... 27 λεπτά
Pod.gr Cucina Caruso, με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη 15 Σεπ 2023 Η ιστορία του Τσελεμεντέ και των συνταγών του Η ιστορία του πιο επιδραστικού μάγειρα της Ελλάδας, του Νικόλαου Τσελεμεντέ, που στην ουσία δημιούργησε την αστική και λόγια μαγειρική παράδοσή μας. Η αφήγηση του Δημήτρη Παπαζυμούρη επικεντρώνεται... 28 λεπτά
Pod.gr Καλά Κρασιά, με την Μαρία Μαυρικάκη 30 Αυγ 2023 Στου αιώνα την παράγκα Στο τελευταίο επεισόδιο του podcast «Καλά Κρασιά» ανακαλύπτουμε την ιστορία του κρασιού με το παράξενο όνομα. Εστιάζουμε στην ανάδειξη του σπαταλημένου θησαυρού της Σαντορίνης. Ξεχωρίζουμε ευγενείς... 31 λεπτά
Pod.gr Καλά Κρασιά, με την Μαρία Μαυρικάκη 23 Αυγ 2023 Εκπαιδεύοντας, ατομικά και συλλογικά Στο 4ο επεισόδιο του podcast «Καλα Κρασιά» ανακαλύπτουμε την ιστορία της εταιρείας «Κυρ Γιάννη». Εξηγούμε τις ονομασίες και τις ετικέτες ευγενών οίνων. Μιλάμε για τον σεβασμό της παράδοσης και την... 35 λεπτά
Pod.gr Cucina Caruso, με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη 18 Αυγ 2023 Η αρχαιότερη καταγεγραμμένη συνταγή στον κόσμο Σ αυτό το επεισόδιο ετοιμαστείτε για αναπάντεχα ταξίδια στη γεύση, στο χρόνο και στον χώρο. Πριν κάποια χρόνια ο Δημήτρης Παπαζυμούρης ξεκίνησε να βρει την ιστορία της συνταγής του ψαριού... 21 λεπτά
Pod.gr Καλά Κρασιά, με την Μαρία Μαυρικάκη 16 Αυγ 2023 Η τέχνη στο χαρμάνι και άλλα μυστικά Τρύγος, ζύμωση, ωρίμαση. Η διαδικασία του χαρμανιού και τα μυστικά της μακράς παλαίωσης. Η διπλή όψη του κρασιού, η υπεύθυνη κατανάλωση και η κατάχρηση. Το τέρας του αλκοολισμού και πώς νικιέται.... 32 λεπτά
Pod.gr Καλά Κρασιά, με την Μαρία Μαυρικάκη 9 Αυγ 2023 Αμπελουργία - Οινολογία σημειώσατε ΧΙ Στο 2ο επεισόδιο του podcast «Καλά Κρασιά», ο Γιάννης Μπουτάρης συνομιλεί με τη συγγραφέα, Μαρία Μαυρικάκη για τις ποικιλίες του σταφυλιού, τα γένη του κρασιού και την αισθητική της οινογνωσίας.... 36 λεπτά
Pod.gr Καλά Κρασιά, με την Μαρία Μαυρικάκη 3 Αυγ 2023 Ο πολιτισμός του κρασιού Ξεκινώντας από τις πρώτες ανατρεπτικές κινήσεις του Γιάννη Μπουτάρη, ταξιδεύουμε στις πτυχές του πολιτισμού του κρασιού και στα χρώματα, στα αρώματα και στις μουσικές του. Η συγγραφέας, Μαρία... 31 λεπτά
Pod.gr Cucina Caruso, με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη 14 Ιουλ 2023 Η ιστορία του ιμάμ μπαϊλντί Θα σας μιλήσω για το ιμάμ μπαϊλντί, τη μελιτζάνα με κρεμμύδι και τομάτα στο φούρνο που κολυμπάει στο ελαιόλαδο. Ποια είναι εδώ η ενδιαφέρουσα ιστορία; Γιατί ξέρω ότι μέσα σας ήδη ψελλίζετε ότι ιμάμ... 19 λεπτά
Pod.gr ΑΜΠΕΛΟφιλοσοφίες 12 Απρ 2023 Νικόλας Σεβαστάκης: Ταυτότητες, τρόποι ζωής και δημοκρατία Ο Νικόλας Σεβαστάκης γεννήθηκε στο Καρλόβασι Σάμου. Είναι Καθηγητής Πολιτικής φιλοσοφίας. Aρχικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη συνέχεια -και έως σήμερα- στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο... 49 λεπτά