podlist.gr

Business Talks
Business Talks

Αποκαλυπτικός ΧΑΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΣ: Πως έχτισε την Αυτοκρατορία του;- Business Talks 126

Στο επεισόδιο 126 , καλεσμένος μας στο Business Talks είναι ο Χάρης Βαφειάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Βαφειάς που περιλαμβάνει τρεις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείες, γνωστός στο ευρύτερο κοινό από τη συμμετοχή του ως επενδυτής στο Dragons’ Den Greece. Ο Έλληνας πλοιοκτήτης μπορεί να είναι μόλις 44 ετών, μετράει όμως σχεδόν 27 χρόνια στην ναυτιλία, αφού ασχολήθηκε μαζί της πριν ακόμα «κλείσει» τα 18 του χρόνια. Έχοντας λοιπόν ως εφόδια το επιχειρηματικό dna και τις εξαιρετικές του σπουδές, ο Χάρης Βαφειάς ξεκίνησε εργαζόμενος σε διάφορα ναυτιλιακά γραφεία και στη συνέχεια ίδρυσε τη δική του εταιρεία. Σε ηλικία μόλις 26 ετών, οδήγησε τη StealthGas στο χρηματιστήριο του Nasdaq και έγινε ο νεότερος διευθύνων σύμβουλος σε εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο. Το 2008 αναλαμβάνει τον έλεγχο του ναυτιλιακού ομίλου της οικογένειάς του. Σήμερα έχει συνολικά τρεις εισηγμένες ναυτιλιακές στο αμερικάνικο χρηματιστήριο και συγκεκριμένα την StealthGas με στόλο από πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG) την Imperial Petroleum με δεξαμενόπλοια και την C3is Inc με bulkers. Μετά τις νέες αγορές που έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες, ο στόλος του Ομίλου αποτελείται από 95 πλοία αξίας, βάσει του Vessels Value, άνω τον 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η δεύτερη σε μέγεθος επενδυτική δραστηρίοτητά του είναι το Real Estate, καθώς από το 2005 ο Χάρης Βαφειάς έχει προχωρήσει στην ίδρυση της εταιρείας ακινήτων Estates Corporation Inc. επενδύοντας σε Ελλάδα, Ελβετία, Η.Π.Α. και Μ. Βρετανία.

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/business-review-greece/episodes/--Business-Talks-126-e2jpf7s

Περισσότερα επεισόδια

Η Ιστορία της Green Cola: Από την Ορεστιάδα σε Όλο τον Κόσμο και τα $120Μ Τζίρο - ΒusinessTalks 233 ft. Γιώργος Βενιέρης

Στο BusinessTalks 233 έχουμε στην παρέα μας τον Γιώργο Βενιέρη, CEO της Green Beverages Group, της εταιρείας που δημιούργησε την Green Cola! Συζητάμε για το πώς μια ελληνική εταιρεία από την Ορεστιάδα κατάφερε να ανταγωνιστεί πολυεθνικούς κολοσσούς, να επεκταθεί σε περισσότερες από 30 χώρες, να συγχωνευτεί με την ΧΗΤΟΣ ΑΕ (Ζαγόρι) και να φτάσει σε τζίρο τα $120 εκατομμύρια!

Ο Οργανισμός που Επενδύει $2.2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Στα Ελληνικά Funds - BusinessTalks 232 ft. HDBI

Στο BusinessTalks 232 έχουμε στην παρέα μας τον Δρ. Χάρη Λαμπρόπουλο, Πρόεδρο της HDBI, η οποία διαχειρίζεται πάνω από 2.2 δισεκατομμύρια ευρώ και τα επενδύει σε ελληνικά funds! Συζητήσαμε για τον ρόλο της HDBI, πώς επιλέγει σε ποια funds θα επενδύσει, αν η Ελλάδα είναι ελκυστική για επενδύσεις, και πολλά ακόμα!

Πώς Μπορεί να Επιβιώσει Ένα Κατάστημα το 2026 - BusinessTalks 231 Γιώργος Θεοδώρου (Worship Coffee)

Στο BusinessTalks 231 έχουμε στην παρέα μας τον Γιώργο θεοδώρου, ιδρυτή της Worship Coffee, ένα από τα πιο ανερχόμενα brands καφέ. Συζητήσαμε για τη πορεία του μέχρι να ανοίξει και να αναπτυχθεί η εταιρεία, τις δυσκολίες που πέρασε, αν αξίζει το franchise, για τον κλάδο του καφέ γενικότερα και πολλά ακόμα!