podlist.gr

Η ιστορία του ιμάμ μπαϊλντί

Θα σας μιλήσω για το ιμάμ μπαϊλντί, τη μελιτζάνα με κρεμμύδι και τομάτα στο φούρνο που κολυμπάει στο ελαιόλαδο. Ποια είναι εδώ η ενδιαφέρουσα ιστορία; Γιατί ξέρω ότι μέσα σας ήδη ψελλίζετε ότι ιμάμ μπαϊλντί έφαγε ο ιμάμης και μπαΐλντισε (που σημαίνει λιποθύμησε) μετά απ’ το πολύ το φαγητό, αλλά τώρα αυτό είναι σα να μου λέτε την τελική ατάκα του ανέκδοτου χωρίς το ανέκδοτο, χάριν συντομίας. Δεν είναι αυτό ιστορία… Αν δε γνωρίσουμε τον ιμάμη, το ποιος του έφτιαξε το φαγητό, το πως εκτυλίχτηκε το δράμα, τι ρόλο παίζει η μελιτζάνα στην ανατολή, τι ρόλο παίζει το ελαιόλαδο. Ε δε κάνουμε δουλειά εδώ, να κλείσουμε το ποντκαστ να πάμε για μεζέδες.


 

Περισσότερα επεισόδια

Πέντε πιάτα, πέντε ιστορίες με καλεσμένη τη Μάγια Τσόκλη

5 πιάτα – 5 μικρές προσωπικές ιστορίες και καλεσμένος αυτή τη φορά είναι η Μάγια Τσόκλη. Ένας άνθρωπος που μας έχει ταξιδέψει παντού στη χώρα μας, αλλά και μακριά πέρα απ’ τα σύνορά της, σε ξένους τόπους. Το σημαντικό με τη Μάγια είναι πως μας γνώρισε τους προορισμούς της με μοναδικό τρόπο, καταφέρνοντας να μας κάνει να νιώσουμε τη διαφορά ανάμεσα στον ταξιδευτή και τον τουρίστα. Επιπρόσθετα...

Πέντε πιάτα, πέντε ιστορίες με καλεσμένο τον Ηλία Μαμαλάκη

5 πιάτα – 5 μικρές προσωπικές ιστορίες και καλεσμένος αυτή τη φορά είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο άνθρωπος που ανέδειξε το φαγητό και τη μαγειρική ως το πολιτισμικό αγαθό στην τηλεόραση, που μας διηγήθηκε τρυφερές, λιχουδιαστές ιστορίες ταξιδεύοντας σ΄ όλη την Ελλάδα και σε άλλες μαγικές χώρες, ο άνθρωπος που έχει θέση σ΄ ένα κομμάτι της καρδιάς όλων μας.

Πέντε πιάτα, πέντε ιστορίες με καλεσμένο τον Στέλιο Μπουτάρη

5 πιάτα – 5 μικρές προσωπικές ιστορίες και καλεσμένος αυτή τη φορά είναι ο Στέλιος Μπουτάρης. Ένας οινοποιός 5ης γενιάς, με ένα επίθετο που είναι συνώνυμο του καλού κρασιού και της ιστορικής ανάπτυξής του στην Ελλάδα και που βρίσκεται εδώ και δύο δεκαετίες στα ηνία του κτήματος Κυρ-Γιάννη. Ο Στέλιος Μπουτάρης έχει πετύχει την εντυπωσιακή ανάπτυξη του brand, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο...