podlist.gr

νέο Cucina Caruso, με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη
Pod.gr

Cucina Caruso, με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη

Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης, food blogger, επικοινωνιολόγος, marketeer και bon viveur, μετά από μια μεγάλη θητεία στο χώρο της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ, στα 50 του ενέδωσε στο χόμπι του και ξεκίνησε μια τρίτη καριέρα, στον χώρο της γαστρονομίας, μέσα από την δημιουργία του Cucina Caruso, του πιο πετυχημένου blog μαγειρικής στην Ελλάδα. Με όπλο του την ικανότητά του στην αφήγηση, σε αυτό το podcast, μας αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες πίσω από διάσημες συνταγές. Ιστορίες πραγματικές, με αναπάντεχη πλοκή και ήρωες, που εύκολα θα διηγούμασταν σε ένα φιλικό τραπέζι, μεταξύ τυρού και αχλαδιού. Και αφού ολοκληρώσει την κάθε ιστορία, εστιάζεται στις πιο ενδιαφέρουσες μαγειρικές και επιστημονικές αλήθειες που συνδέονται με την συνταγή, σπάζοντας εμπειρικούς μαγειρικούς μύθους, όπου χρειάζεται.

επεισόδια 3
διάρκεια 53 λεπτά
επεισόδιο πριν
ηλικία
προσθήκη πριν

Η ιστορία του Σνίτσελ

Όλοι μαντεύουν ότι το σνίτσελ είναι αυστρογερμανικό πιάτο, αλλά ποια είναι στ’ αλήθεια η προέλευσή του; Τι είναι το βιεννέζικο σνίτσελ και πως εμπλέκονται στην ιστορία του οι Αψβούργοι; Από πως θα μπλέξουμε στην ιστορία τον αγράμματο Βυζαντινό αυτοκράτορα, Βασίλειο τον Α’ τον Μακεδόνα; Μήπως όμως το «κλειδί» της προέλευσης του σνίτσελ το κρατά τελικά ο Απίκιος; Και ποιο είναι το πιο σημαντικό...

Η ιστορία του Χουνκιάρ Μπεγεντί

Χουνκιάρ Μπεγεντί σημαίνει «ο Σουλτάνος ευχαριστήθηκε», αλλά για ποιον σουλτάνο μιλάμε και κάτω από ποιες συνθήκες; Τι σχέση μπορεί να είχε η δεκαπεντάχρονη Αναστασία απ’ την Τήνο με την Οθωμανική αυτοκρατορία; Και ο μαρκήσιος Λουί ντε Μπεσαμέλ, πως εμπλέκεται; Και το πιο πιπεράτο, εκείνα τα «θορυβάκια» απ’ το δωμάτιο της Γαλλίδας αυτοκράτειρας Ευγενίας, τι να ήταν άραγε; Και βέβαια μέσα στην...

Η ιστορία του Καρπάτσιο

Όλοι μπορούν να εικάσουν ότι το εξαιρετικά δημοφιλές καρπάτσιο είναι ιταλικής προέλευσης, αλλά πότε δημιουργήθηκε, από ποιον και με τι απίθανη αφορμή; Πως προέκυψε το όνομα και ποια σχέση έχουν η συνταγή και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, με τη ζωγραφική και την όπερα; Και τελικά πως το τρώμε αν είναι ωμό; Ή μήπως δεν είναι; Όλα αυτά και πιο πολλά, σε μια αφήγηση με μπόλικη, πικάντικη σάλτσα...