podlist.gr

Με τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, ιδρυτή της Rethink Culture & της SlashData

«Κατάλαβα τελικά ότι… στόχος της ζωής μου… είναι να βοηθήσω άλλους να πετύχουν πολύ περισσότερα από όσα θεωρούν ότι μπορούν να πετύχουν, δηλαδή να γίνω… πολλαπλασιαστής για πολλαπλασιαστές... Θα βάλω πρώτα τη μάσκα σε μένα πριν τη βάλω στους άλλους, δηλαδή θα φροντίσω εγώ να έχω μια οικονομική άνεση και επιφάνεια και χρόνο για να μπορέσω να κάνω όλα αυτά που θέλω να κάνω, αλλά για μένα θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στη ζωή μου αν μπορώ να βοηθήσω άλλους να πετύχουν πράγματα.»

Το S03E09 του Finding True North φιλοξενεί τον επιχειρηματία Ανδρέα Κωνσταντίνου, τον άνθρωπο που οραματίστηκε το podcast του EO Greece. Ο Ανδρέας είναι ιδρυτής της SlashData και της Rethink Culture. Η SlashData διεξάγει έρευνες σε περίπου 40.000 προγραμματιστές παγκοσμίως, βοηθώντας κολοσσούς όπως η Microsoft, η Google, το Facebook και η Amazon να κατανοήσουν τις τρέχουσες τάσεις στην αγορά των developers. Η νεότερη εταιρεία του, η Rethink Culture, εστιάζει στη μέτρηση της υγείας της εργασιακής κουλτούρας. Με τις έρευνές της, βοηθά τους ηγέτες των επιχειρήσεων να βελτιώσουν την κουλτούρα τους, όχι μόνο για να έχουν πιο χαρούμενους εργαζόμενους, αλλά και για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ικανότητά τους να προσελκύουν και να διατηρούν ταλέντα.

Ο Ανδρέας είναι ακόμη πρώην πρόεδρος του EO Greece και νυν πρόεδρος του Regional Council του EO για την Ευρώπη. Στόχος του να βοηθήσει ανθρώπους που βοηθάνε άλλους ανθρώπους, ώστε η ζωή του να έχει το μεγαλύτερο δυνατό θετικό αντίκτυπο.

Ακούστε το επεισόδιο για να ανακαλύψετε:

  • Τα διδάγματα που απόκτησε ο Ανδρέας από την ενασχόλησή του με το EO GREECE.
  • Τι εννοεί λέγοντας ότι είναι "πολλαπλασιαστής σε πολλαπλασιαστές".
  • Γιατί το intentionality είναι χαρακτηριστικό των πετυχημένων ανθρώπων και ποιες συνήθειες συμβάλλουν στην ανάπτυξή του.
  • Γιατί ο μεγάλος ηγέτης είναι αυτός που φτιάχνει άλλους ηγέτες.
  • Τα πλεονεκτήματα του μοντέλου ηγεσίας που βασίζεται στο accountability και όχι στο authority.
  • Πώς αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες της ζωής και τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα της επιχειρηματικότητας με αταραξία (equanimity).
  • Την ιδανική διαχείριση της απουσίας culture fit και της διαδικασίας απόλυσης.
  • Γιατί το culture fit είναι σημαντικότερο από το high performance.
  • Ποιες συνήθειες πρέπει κάθε επιχειρηματίας να εφαρμόζει.
  • Πώς χτίζεται μια κουλτούρα που προσελκύει ταλαντούχους εργαζομένους. 

Αναφορές:

Περισσότερα επεισόδια

Με τον Μιχάλη Πετυχάκη, CTO της Dialectica

«Κάτι που βλέπω τώρα μετά από 17 χρόνια στο χώρο είναι η όμορφη και γλυκιά ανταποδοτικότητα που πολλές φορές βοηθάμε κάποιους σήμερα και μπορεί να το δεις μετά από 10 χρόνια που θα σου πούνε ευχαριστώ… Να είμαστε αυθεντικοί κι άμα δεν δουλεύει η σχέση δεν πειράζει, ένας από τους δύο θα φύγει και τουλάχιστον θα βρει κάπου να ταιριάζει περισσότερο… Να είναι αυθεντικός και να είναι ο εαυτός του,...

Με τον Νίκο Βαρβαδούκα, VP του Public Group

«Νομίζω δεν υπάρχει επιχειρηματίας που το έχει καταφέρει και δεν είχε όραμα. Και όραμα όχι in theory, πραγματικά πολύ ξεκάθαρο όραμα στο μυαλό του. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτός είναι το driving force. Δηλαδή αυτός ξυπνάει το πρωί και sets the tone, sets the pace, άσχετα αν έχει όσα skills χρειάζεται για να το κάνει. Στο τέλος της ημέρας ο επιχειρηματίας για μένα σαν οντότητα δεν είναι ο...

Με τον Δημήτρη Μέμο, CEO της hoper

«Όταν ηγείσαι μίας ομάδας, ενός οργανισμού, καλώς ή κακώς, είσαι και το role model της υπόλοιπης ομάδας… κάποια μέλη… βλέπουν στις συμπεριφορές σου αυτό που είτε θέλουν είτε θεωρούν ότι θα γίνουν οι ίδιοι μεθαύριο… Από το in the business στο on the business, ουσιαστικά αποφασίζεις ότι πρέπει να ασχολείσαι με τα σημαντικά… Δίνουμε χώρο στους υπόλοιπους ανθρώπους στην ομάδα μας να εξελιχθούν και...