Συνεντεύξεις | Αλεξάνδρα Κοντοδήμου | Διατροφή & εργασία: όταν η υψηλή απόδοση περνάει από το στομάχι
Σε αυτό το επεισόδιο του HResearch, η Αλεξάνδρα Κοντοδήμου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Επιστημονική Υπεύθυνη του πρότυπου κέντρου διατροφής Nutrition Home, αναλύει τη στενή (και συχνά υποτιμημένη) σχέση μεταξύ διατροφής και εργασιακής ζωής. Εξηγεί πώς η κακή διατροφή μπορεί να επιβαρύνει τη συγκέντρωση, να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση και να εντείνει το burnout. Ποια είναι τα τρόφιμα που ενισχύουν την ενέργεια και την αντοχή κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής ημέρας; Τι μπορεί να κάνει κάποιος που εργάζεται εξ αποστάσεως ή σε βάρδιες, ώστε να αποφύγει τις διατροφικές παγίδες; Ποια είναι η βασική φυσική ανάγκη που συχνά αγνοούμε, παρότι επηρεάζει καθοριστικά την κόπωση των εργαζομένων; Και τελικά, ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή για τον σύγχρονο εργαζόμενο που θέλει να τρέφεται ουσιαστικά, χωρίς υπερβολές ή ενοχές; Ένα επεισόδιο γεμάτο πρακτικές συμβουλές και χρήσιμες διατροφικές πληροφορίες που θα προσφέρει… τροφή για σκέψη.

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hresearch/episodes/ep-e33ifhp