podlist.gr

Ιάκωβος Απέργης: Το νοσοκομειακό φαγητό του μέλλοντος θα είναι «γκουρμέ»

Ο σεφ Ιάκωβος Απέργης εξηγεί στην Ελένη Ψυχούλη γιατί αισιοδοξεί ότι το φαγητό των νοσοκομείων μπορεί να γίνει πιο νόστιμο.

Υπάρχει εκεί έξω ένας κόσμος σε παρένθεση, οι άνθρωποι στα νοσοκομεία, αυτοί που ζουν στα ιδρύματα. Αθέατη ζωή για μας τους υπόλοιπους, αθέατα μενού, αθέατο το φαγητό τους. Ο σεφ Ιάκωβος Απέργης μας βάζει στις κουζίνες των ιδρυμάτων, μας περιγράφει τη γεύση τους και μας μιλά για τη δική του πορεία που έχει ορκιστεί πως το «νοσοκομειακό φαγητό» μπορεί να πάψει πια να είναι αυτό που λέει η λέξη.

Περισσότερα επεισόδια

Τι εννοείς όταν λες «μαμαδίστικο φαγητό»;

Τι κρύβεται πίσω από την έκφραση «μαμαδίστικος κεφτές» και «μαμαδίστικες τηγανητές πατάτες»; Η Ελένη Ψυχούλη επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει, παρέα με τον Μάκη Γαζή, casting director και εραστή της κουζίνας της μαμάς, όσα κρύβονται πίσω από μια έκφραση που τόσο συχνά χρησιμοποιούμε τελευταία για να χαρακτηρίσουμε το φαγητό ενός εστιατορίου.

Σουβλάκι: Το κατεξοχήν αθηναϊκό γαστρονομικό σύμβολο

Τρώγοντας ένα επικό τυλιχτό από τον Κώστα, η Ελένη Ψυχούλη ξετυλίγει μαζί με τον Τάσο Μπρεκουλάκη τις σελίδες του βιβλίου που έγραψε με την Μαρίνα Πετρίδου με τίτλο «Σουβλάκι – Ένα γαστρονομικό ταξίδι από τα Ομηρικά έπη μέχρι το σύγχρονο street food», ένα καυτό αφιέρωμα στο πιο εμβληματικό γαστρονομικό σύμβολο της Αθήνας.

Ο δημοσιογράφος γεύσης δεν είναι και ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο

Η διαδικασία πριν το κείμενο και τα ντεσού της δημοσιογραφίας της γεύσης σε έναν βιωμένο μονόλογο, που προέκυψε έπειτα από δυό δεκαετίας εμπειρίας στα έντυπα της γεύσης. Η Ελένη Ψυχούλη κάνει μια κριτική στην κριτική εστιατορίων.Αν έχετε κάτι να προτείνετε στην Ελένη Ψυχούλη, στείλτε mail στο podcast@lifo.gr συμπληρώνοντας στο θέμα «Η Πείνα».