podlist.gr

Ηλίας Μαμαλάκης: «Στο σεξ και στο φαγητό λειτουργούν και οι πέντε αισθήσεις»

Μέσα από τα πιο σέξι αποσμάσματα του τελευταίου του βιβλίου «Αναμνήσεις ενός μαγειριστή» ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει τη συνταγή της ερωτικής προσέγγισης. Το φαγητό μας φέρνει πιο κοντά ακόμη και στον έρωτα, η ερωτική έλξη έχει το δικό της μενού. Ένα ταξίδι στο χρόνο της μνήμης όταν ενορχηστρώνεται από αξέχαστα εδέσματα, μέσα στην ίδια, χαρακτηριστικά πληθωρική, κατσαρόλα της αφήγησης του Ηλία, όπου τα συναισθήματα αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε ένα φαγητό που έμεινε αξέχαστο, για να θυμίζει για πάντα τα γεγονότα που αξίζουν στο πέρασμα του καιρού.

Περισσότερα επεισόδια

Τι εννοείς όταν λες «μαμαδίστικο φαγητό»;

Τι κρύβεται πίσω από την έκφραση «μαμαδίστικος κεφτές» και «μαμαδίστικες τηγανητές πατάτες»; Η Ελένη Ψυχούλη επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει, παρέα με τον Μάκη Γαζή, casting director και εραστή της κουζίνας της μαμάς, όσα κρύβονται πίσω από μια έκφραση που τόσο συχνά χρησιμοποιούμε τελευταία για να χαρακτηρίσουμε το φαγητό ενός εστιατορίου.

Σουβλάκι: Το κατεξοχήν αθηναϊκό γαστρονομικό σύμβολο

Τρώγοντας ένα επικό τυλιχτό από τον Κώστα, η Ελένη Ψυχούλη ξετυλίγει μαζί με τον Τάσο Μπρεκουλάκη τις σελίδες του βιβλίου που έγραψε με την Μαρίνα Πετρίδου με τίτλο «Σουβλάκι – Ένα γαστρονομικό ταξίδι από τα Ομηρικά έπη μέχρι το σύγχρονο street food», ένα καυτό αφιέρωμα στο πιο εμβληματικό γαστρονομικό σύμβολο της Αθήνας.

Ο δημοσιογράφος γεύσης δεν είναι και ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο

Η διαδικασία πριν το κείμενο και τα ντεσού της δημοσιογραφίας της γεύσης σε έναν βιωμένο μονόλογο, που προέκυψε έπειτα από δυό δεκαετίας εμπειρίας στα έντυπα της γεύσης. Η Ελένη Ψυχούλη κάνει μια κριτική στην κριτική εστιατορίων.Αν έχετε κάτι να προτείνετε στην Ελένη Ψυχούλη, στείλτε mail στο podcast@lifo.gr συμπληρώνοντας στο θέμα «Η Πείνα».