podlist.gr

Τρεις φίλοι στο αμπέλι της Δόμνας

Στο δεύτερο podcast του οίνου γίνονται αναφορές στην σημαντικότερη προϋπόθεση για την επιτυχία ενός κρασιού σε όλο τον πλανήτη, δηλαδή στο καλό σταφύλι!  Μέσα στο τσαμπί δίνουν ραντεβού τρεις φίλοι διαχρονικοί: Η οξύτητα, τα σάκχαρα και το άρωμα κάθε ποικιλίας. Είναι αυτοί που διαφοροποιούν κάθε χρόνο τους επώνυμους και χαρισματικούς οίνους, από τους απρόσωπους και προβληματικούς. Την αλήθεια αυτή επικυρώνει και η θρυλική Δόμνα Σαμίου με ένα αποκλειστικό ηχητικό ντοκουμέντο, που ησύχαζε για χρόνια στο κελάρι…

Περισσότερα επεισόδια

Γιορτάζουμε με φυσαλίδες ή με αφρό και μπουρμπουλήθρες;

Επειδή ο Άγιος Βασίλης δεν διαθέτει την ειδικότητα του οινολόγου, ούτε και του γευσιγνώστη, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου αναλαμβάνει σε αυτό το podcast να μας ξεναγήσει στις διαφορές ανάμεσα στις φυσαλίδες μιας σαμπάνιας και τον αχαλίνωτο αφρό των αναψυκτικών. Επίσης μας θυμίζει διακριτικά τους κλασικούς συνδυασμούς οίνων και εδεσμάτων, που αντέχουν πεισματικά στο χρόνο… για να αγαπήσουμε τον Οίνο...

Τσίπουρο με τσιπούρες και καλό καλοκαίρι!

Η αλήθεια σήμερα είναι ότι σε λίγο ξεκινούν οι διακοπές και το μυαλό μας σχεδιάζει κάποια απόδραση σε χρυσές και μαγικές ακρογιαλιές παρέα με θαλασσινές λιχουδιές φρέσκα ψάρια και ανέμελες γευστικές στιγμές. Είναι η ιδανικότερη λοιπόν εποχή για να απολαύσουμε ένα πατροπαράδοτο απόσταγμα και να δροσίσουμε λίγο το πνεύμα μας με το πολύτιμο οινόπνευμα που περιέχουν. Εν αρχή λοιπόν... ην το...

Ιδέες για «μεθυστικότερες» συναντήσεις!

Αν κάποια στιγμή, αποφασίσουμε να ζήσουμε τελικά ήρεμα και ειρηνικά πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, κάποιες μεθυστικότερες συναντήσεις μπορούν να ευφράνουν την ψυχή μας. Το πρώτο μέλημα κάθε αληθινού οινογνώστη, είναι να αντιμετωπίσει τις γευστικές εντάσεις που θα εμφανιστούν στο τραπέζι και να τις ισορροπήσει ανάμεσα στα πιάτα και στα ποτήρια. Μόλις πετύχουμε την ισορροπία των εντάσεων, μπορούμε να...