podlist.gr

Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ: Get up σημαίνει να σηκωνόμαστε ξανά πιο δυνατοί

Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2024 powered by ΔΕΗ επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά, από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τους κινηματογράφους Κηφισιά 1 & 2 Cinemax και Δαναός, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Το Φεστιβάλ έρχεται με το δυναμικό σύνθημα «Get Up!», καλώντας το κοινό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής με αισιοδοξία και θάρρος.

Σε κάθε ηλικία μπορεί να αντιμετωπίσουμε αναποδιές και δύσκολες στιγμές. Τα αρνητικά συναισθήματα αποτελούν μέρος της ζωής μας. Πώς όμως ξεπερνάμε τα εμπόδια και τις αποτυχίες; Πώς βρίσκουμε το θάρρος να συνεχίσουμε; Πώς ξαναβρίσκουμε το κρυμμένο μας χαμόγελο; Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν το φετινό φεστιβάλ, προτρέποντας τους νέους θεατές να βρουν τη δύναμη μέσα τους, να «σηκωθούν» και να προχωρήσουν.

«GetUp δεν σημαίνει να αγνοούμε τα προβλήματα, σημαίνει να τα αναγνωρίζουμε και να προχωράμε. Να σηκωνόμαστε ξανά πιο δυνατοί! Να τολμάμε ακόμα και όταν κανείς δεν εγγυάται το αποτέλεσμα της προσπάθειας. Να φωνάζουμε ακόμα και όταν κανείς δεν μας ακούει. Αυτά είναι τα μηνύματα του Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2024 powered by ΔΕΗ: αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, ελπίδα, επιμονή», δηλώνει η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ.

Η φωτογραφία είναι από μία από τις ταινίες του προγράμματος του φεστιβάλ που επιλέξαμε: Η Φάρμα με τις Κότες (Coco Farm) του Σεμπαστιέν Γκαν, Καναδικής παραγωγής του 2023. Μία παρέα 12χρονων πιτσιρικάδων αντιμετωπίζουν τη βαρετή καθημερινότητα στην επαρχία επιστρατεύοντας μερικές εκατοντάδες πουλερικά, ξεκινώντας τη δική τους επιχείρηση που την προβάλλουν φυσικά, μέσω YouTube. Πρωτότυπη και feelgood περιπέτεια!

Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ - βιογραφικό

Είναι διευθύντρια του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Μητέρα, παραγωγός θεάτρου και τηλεόρασης. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο MA in Text & Performance στο Royal Academy of Dramatic Arts & King’s College στο Λονδίνο. Έχει εργαστεί στο θέατρο (ΘΟΚ, ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, Θέατρο Ιλίσια, Θέατρο Ροές, κ.ά) ως σκηνοθέτις και βοηθός σκηνοθέτις και έχει διευθύνει και επιβλέψει τηλεοπτικά events μεγάλης κλίμακας για νέους (MAD AWARDS, MAD LIVE IN ATHENS, SECRET CONCERTS, ΗΜΕΡΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κ.ά).

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/podcast-panikoval-giannis-nenes

Περισσότερα επεισόδια

Σταύρος Παναγιωτίδης: Μικρές αφηγήσεις για μεγάλες παρεξηγήσεις

Δηλαδή οι Σπαρτιάτες δεν πετούσαν παιδιά στον Καιάδα; Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έκοψε τον Γόρδιο Δεσμό; Η Τροία που ανακάλυψε ο Σλίμαν δεν ήταν η πραγματική; Θα μας πείτε και ότι δεν λάτρευαν όλοι οι Βυζαντινοί τον τελευταίο τους αυτοκράτορα; Δεν σχεδίασε την Αγία Σοφία μία μέλισσα; Ούτε οι Χιώτες πήγαιναν δύο-δύο για να μην τους αναγκάσουν οι Οθωμανοί να τους μεταφέρουν στους ώμους; Ούτε το Κρυφό...

Ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς μας ξεναγεί στον κόσμο του Μπλεκ

Μπλεκ: Ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες των ελληνικών κόμικς, ο «ξανθός γίγαντας» γιορτάζει φέτος 70 χρόνια στον κόσμο των κόμικς και οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως τον τιμούν με μια επετειακή έκδοση. Δημιουργία της ιταλικής ομάδας EsseGesse, ο Μπλεκ, ένας ικανός κυνηγός που αγωνίζεται για την ελευθερία της Αμερικής ενάντια στους Βρετανούς αποικιοκράτες, μας ταξίδεψε για δεκαετίες στις περιπέτειές...

Μελέτη Μοίρα, τι είναι καλτ στον κινηματογράφο;

Πώς αντιλαμβανόμαστε το καλτ και ποιες ταινίες διαμόρφωσαν τον όρο για τα ελληνικά δεδομένα; Είναι το καλτ κάτι υποκειμενικό; Αντικειμενικό; Ή συστήνεται μέσα από μια φανατική ομάδα πιστών; Πώς καλλιεργείται αυτή η τυφλή πίστη προς ένα κινηματογραφικό έργο και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να αγαπηθεί άνευ όρων μια ταινία;Το ντοκιμαντέρ «Λατρεία – Οι καλτ ελληνικές ταινίες (μου)» του Μελέτη...