podlist.gr

Πανικοβάλ με τον Γιάννη Νένε
Athens Voice

Πανικοβάλ με τον Γιάννη Νένε

Χαλαρές και de Profundis συζητήσεις για μουσική, κουλτούρα, ζωή και ότι άλλο συμβαίνει στην πόλη και τον κόσμο από τον γνωστό δημοσιογράφο και παραγωγό.

επεισόδια 16
διάρκεια 6 ώρες
επεισόδιο πριν
ηλικία
προσθήκη πριν

Θεόδωρε Παπακώστα, χωράει η αρχαιότητα στο ασανσέρ;

Ο Δρ Θεόδωρος Παπακώστας είναι αρχαιολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πήρε το πρώτο του πτυχίο στην αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στη Βρετανία και το μεταπτυχιακό του στην προϊστορική αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. Έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές στην Ελλάδα και τη Βρετανία και έχει εργαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης...

O Jef Maarawi, η Αθήνα, η μουσική του και το άλμπουμ «Terra Papagalli»

Συζήτηση και live τραγούδια στο στούντιο από τον Jef Maarawi που μόλις κυκλοφόρησε ίσως τον καλύτερο δίσκο της χρονιάς. Πληθωρικός, εξομολογητικός, με χιούμορ, τρυφερότητα, με επιρροές από τη μουσική καλλιτεχνών όπως ο Bob Dylan, ο Bonnie «Prince» Billy και ο Sufjan Stevens μας μιλάει για τα τραγούδια του, την ατέλειωτη αγάπη του για τη βραζιλιάνικη μουσική, εμπνεόμενος από καλλιτέχνες όπως ο...

Τα μυστικά της τέχνης του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Σε αυτό το επεισόδιο θα ακούσετε μια συνομιλία μου με τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη με ιστορίες και μυστικά της τέχνης του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο του Χίτσκοκ, οι εκδόσεις Οξύ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, αποτίνουν φόρο τιμής σε μια από τις πλέον επιδραστικές φιγούρες στην ιστορία του κινηματογράφου. Το βιβλίο «Άλφρεντ...

Η Κατερίνα Πολέμη στο Θέατρο Πορεία

Σε αυτό το επεισόδιο μιλάμε με την Κατερίνα Πολέμη για την κοινή της συναυλία με την Μάρθα Φριντζήλα σε live streaming από το Θέατρο Πορεία και την κοινή τους θεατρική εμπειρία, για τη βραζιλιάνικη και ελληνική καταγωγή της Κατερίνας, για το πώς έγραψε τη μουσική για τη «Μικρά Αγγλία» και άλλα πολλά.

Ο Γιώργος Πίττας μιλάει για την Ελληνική γαστρονομία

Σε αυτό το επεισόδιο μιλάμε με τον Γιώργο Πίττα. Βέρος Αθηναίος, μύστης του Αιγαίου και της ελληνικής γαστρονομίας μου μιλά για το νέο του βιβλίο «Αλφαβητάρι της Ελληνικής γαστρονομίας», για τα είκοσι χρόνια του στον χώρο, την αγάπη για το ελληνικό φαγητό και τα ήθη του, τα προϊόντα του, τους «ναούς» του, τους Έλληνες μάγειρες, τους νέους Έλληνες σεφ που ανανέωσαν την ελληνική κουζίνα, το Greek...

Βασίλη Λούρα, τι θα δούμε στη GNO TV της ΕΛΣ;

Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε με τον Βασίλη Λούρα, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, για τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα GNO TV της ΕΛΣ, το πρόγραμμα που ξεκινάει επίσημα από τον Ιανουάριο του 2021 αλλά και την πρώτη παραγωγή της GNO TV, τη Μαντάμα Μπαττερφλάι, που ξεκίνησε να προβάλλεται από τις 25 Νοεμβρίου 2020.

Η Λένα Διβάνη και οι έρωτες που έγραψαν ιστορία

Σε αυτό το επεισόδιο θα ακούσετε τη συγγραφέα Λένα Διβάνη να μιλάει για τους διάσημους έρωτες που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας, το νέο της βιβλίο «Το πικρό ποτήρι» για τον έρωτα Ιωάννη Καποδίστρια και Ρωξάνδρας, αλλά και για την Αθήνα, τις γειτονιές της, την Κυψέλη και την ιστορία της πάστας Σεράνο...

Χριστούγεννα με τον Στέλιο Παρλιάρο

Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε με τον «εθνικό μας pâtissier». Ο Γλυκός Αλχημιστής Στέλιος Παρλιάρος λέει πολλά για χριστουγεννιάτικα γλυκά και αναμνήσεις, άγλυκα γλυκά, αλμυρά γλυκά, μυστικά των ζαχαροπλαστείων, κρυφές συνταγές, food styling και όλα όσα μπορεί να σκεφτεί κανείς στο άκουσμα του ονόματος Παρλιάρος.

Ο Κήπος της Μόνικας ανθίζει

Σε αυτό το επεισόδιο μιλάμε με την Monika για το ελληνόφωνο άλμπουμ της «Ο κήπος είναι ανθηρός», έναν δίσκο που ετοίμαζε για περισσότερο από δέκα χρόνια, φροντίζοντάς τον σαν «μικρό κήπο» που άνθισε τον Ιούλιο στο Ηρώδειο εν καιρώ πανδημίας.

Ο Δημήτρης Τάρλοου μιλάει για ποίηση, θέατρο και πολλά άλλα

Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε με τον Δημήτρη Τάρλου για ποίηση, θέατρο και πολλά άλλα. Από την παράσταση «Δόξα κοινή» σε όλες τις εκδοχές «έρωτα και αναρχίας», στις συναντήσεις με μείζονες Έλληνες ποιητές, στο θέατρο Πορεία και τη γειτονιά γύρω από την πλατεία Βικτώριας, την Ελλάδα και το υπέρλαμπρο ελληνικό φως στον Ανδρέα Εμπειρίκο και το ποίημα «Εις την Οδό των Φιλελλήνων».

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η καλλιτεχνική δημιουργία στην πανδημία

Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο για το θέατρο, την Επίδαυρο, την καλλιτεχνική δημιουργία σε καιρούς πανδημίας και τις σπουδαίες γυναίκες στις παραστάσεις που σκηνοθέτησε - την Μαρία Κάλλας του «MasterClass» και τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.

Ο Γιώργος Κρασσακόπουλος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Σε αυτό το επεισόδιο μιλάμε με τον Γιώργο Κρασσακόπουλο, επικεφαλής του προγράμματος του 61ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για τη νέα πραγματικότητα των online προβολών, τις εκπλήξεις του Φεστιβάλ, πώς είναι να παρακολουθεί κανείς το «Μια τρελή τρελή οικογένεια» με ακουστική περιγραφή, τις καλές νέες ελληνικές παραγωγές και άλλα.

Ρέππας, Παπαθανασίου: Θέατρο, ταινίες, σκοτεινές στιγμές, νοσταλγία

Σε αυτό το επεισόδιο μιλάμε με τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου για τις ταινίες και τα θεατρικά τους, τη νοσταλγία, τη μεσαία τάξη, τις σκοτεινές στιγμές τους, τον κινηματογράφο, την Αθήνα αλλά και τα σχέδιά τους.

Το «αιώνιο καλοκαίρι» των Locomondo

Σε αυτό το επεισόδιο συνομιλώ με τον Μάρκο Κούμαρη, ψυχή και φωνή των Locomondo, για το συγκρότημα που μόνο χαρά προσφέρουν με τα τραγούδια και τις συναυλίες τους, για το «αιώνιο καλοκαίρι» της Ελλάδας ακόμα και σε καιρούς πανδημίας και την «Σταρ», ένα τραγούδι τους που μοιάζει με ταινία.