podlist.gr

Όταν ο Περικλής Κοσκινάς έπιανε γαρίδες με τα χέρια και τις έτρωγε ζωντανές

O αγαπητός σεφ Περικλής Κοσκινάς μιλάει για το δικό του συναισθηματικό φαγητό που τον πάει πίσω στο μέρος όπου μεγάλωσε και πέρασε όλη του την παιδική ηλικία ψαρεύοντας, στον κόλπο της Γαρίτσας και στο Καρδάκι στην Κέρκυρα. Στην συνέχεια του επεισοδίου ο κ. Ευθύμιος Σκουλάκης, διευθυντής στο Ινστιτούτο Βασικής Βιοϊατρικής Έρευνας του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμινγκ", αναλύει την επιστημονική εξήγηση πίσω από την δημιουργία των γευστικών μας αναμνήσεων.

Περισσότερα επεισόδια

Αγλαΐα Κρεμέζη: «Το φαγητό που με κάνει ευτυχισμένη είναι αυγά τηγανητά από τις κότες του γείτονα»

H Αγλαϊα Κρεμέζη, μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες συγγραφείς φαγητού που έχει κερδίσει και το βραβείο Julia Child για το βιβλίο της «The Foods of Greece», μιλάει από την Τζιά όπου ζει τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Μερόπη Κοκκίνη για τη ζωή στο νησί, τις διακοπές με μαγειρική που διοργανώνει καθώς και για τις αναμνήσεις της από τα φαγητά της μαμάς της και όχι μόνο.