podlist.gr

Ποιο φαγητό σου φέρνει δάκρυα στα μάτια;

Ποιο φαγητό σου φέρνει δάκρυα στα μάτια;

Το podcast δεν υφίσταται πλέον και έχει αρχειοθετηθεί

Οι πιο μύχιες γευστικές αναμνήσεις μας

επεισόδια 7
διάρκεια 4 ώρες
ηλικία
προσθήκη πριν

Αγλαΐα Κρεμέζη: «Το φαγητό που με κάνει ευτυχισμένη είναι αυγά τηγανητά από τις κότες του γείτονα»

H Αγλαϊα Κρεμέζη, μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες συγγραφείς φαγητού που έχει κερδίσει και το βραβείο Julia Child για το βιβλίο της «The Foods of Greece», μιλάει από την Τζιά όπου ζει τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Μερόπη Κοκκίνη για τη ζωή στο νησί, τις διακοπές με μαγειρική που διοργανώνει καθώς και για τις αναμνήσεις της από τα φαγητά της μαμάς της και όχι μόνο.

Ο M.Hulot μιλά για την ζεματιστή πίτα πρβλιόρα και την σούπα cullen skink

Ο δημοσιογράφος Τάσος Μπρεκουλάκης ( M.Hulot) θυμάται την πρώτη φορά που έφτιαξε φακές ( και τις έκαψε), ένα γλυκό με φρυφανιές και κρέμα αραβοσίτου με ανθρακούχα πορτοκαλάδα, τα φαγητά που δοκιμάζει στα ταξίδια του και τη τελευταία πίτα που του έφτιαξε η μαμά του.

Όταν ο Περικλής Κοσκινάς έπιανε γαρίδες με τα χέρια και τις έτρωγε ζωντανές

O αγαπητός σεφ Περικλής Κοσκινάς μιλάει για το δικό του συναισθηματικό φαγητό που τον πάει πίσω στο μέρος όπου μεγάλωσε και πέρασε όλη του την παιδική ηλικία ψαρεύοντας, στον κόλπο της Γαρίτσας και στο Καρδάκι στην Κέρκυρα. Στην συνέχεια του επεισοδίου ο κ. Ευθύμιος Σκουλάκης, διευθυντής στο Ινστιτούτο Βασικής Βιοϊατρικής Έρευνας του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος...

Ο Μπάμπης Ασκερίδης θυμάται ακόμα την πρώτη φορά που δοκίμασε πικάντικο στην Ταϊλάνδη

Ο Μπάμπης, του γνωστού ταϊλανδέζικου Tuk Tuk στο Κουκάκι, γνώρισε την Ταϊλάνδη και την κουζίνα της πριν από είκοσι χρόνια όταν έκανε εκεί το πρώτο του μεγάλο ταξίδι και δεν θα ξεχάσει ποτέ την έκπληξη που ένιωσε όταν δοκίμασε την πρώτη μπουκιά pad thai στον πιο εμπορικό δρόμο της Μπαγκόκ