podlist.gr

Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Φαγητό και social media

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο νέο επεισόδιο μιλούν για τα social media έχουν αλλάξει και το πώς έχουν αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύουμε και τρώμε: οι εικόνες των φαγητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι νέες τάσεις που έχουν δημιουργηθεί, η «προσαρμογή» των μαγαζιών, το μάρκετινγκ τροφίμων κ.ά.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Μπούκλα 99 - Νεφέλη Μεγκ | Οι τηλεοπτικοί που θέλουν να γίνουν Youtubers

Στο νέο επεισόδιο του Μπούκλα 99, η Νεφέλη παίρνει θέση με το γνωστό της χιούμορ. Από τη συναυλία για τα Τέμπη, που αντί να ενώσει μας δίχασε (κλασικά), μέχρι την Αφροδίτη Λατινοπούλου που μάλλον χρειάζεται λίγο μάθημα ελευθερίας έκφρασης. Φυσικά, δεν λείπει και η απαραίτητη σπόντα για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, όπου με Ανδρουλάκη πάμε καρφί για... το 2045. Και κάπου εδώ, σκάει η κόντρα Σούπερ Κική...

Health bites - Αστερία Σταματάκη | Γνωρίστε 4 ελληνικές υπερτροφές

Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, το στρες και οι πολλές απαιτήσεις έχουν οδηγήσει το σύγχρονο άνθρωπο να ψάχνει να βρει τροφές που θα τον βοηθήσουν να ανταπεξέλθει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Η αναζήτηση αυτή οδήγησε τα τελευταία χρόνια τον Έλληνα στην κατανάλωση διάφορων ξενόφερτων τροφίμων. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε σε μακρινές και εξωτικές χώρες για να βρούμε υπερτροφές (superfoods), η...

Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Η πραγματική έννοια του inclusive marketing

Στο 132ο podcast της στήλης Business & Marketing Tips της Athens Voice με τίτλο «Η πραγματική έννοια του inclusive marketing» θα μιλήσουμε για την πραγματική έννοια του μάρκετινγκ συμπερίληψης και κυρίως θα αναλύσουμε τι ΔΕΝ είναι. Θυμηθείτε πως καθώς οι κοινωνίες εξελίσσονται, απορρίπτουν συχνά συνήθειες και θεσμούς του παρελθόντος, επινοώντας ή αναδεικνύοντας νέα πρότυπα και κανόνες. Το...