podlist.gr

Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Οι σος στη ζαχαροπλαστική

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο νέο επεισόδιο μιλούν για τις σος στη ζαχαροπλαστική: οι βασικές συνταγές που θα απογειώσουν τα γλυκά σας.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

40+ | Ποιες είναι οι ιδανικές γιορτές για σένα;

Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη μιλούν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς: Ο στολισμός, οι οικογενειακές στιγμές, τα ταξίδια, τα δώρα, οι έξοδοι με φίλους, το γιορτινό μενού, η ανασκόπηση της χρονιάς και οι στόχοι για το νέο έτος.

Ζήσε με αγάπη | Είναι όντως κατάλληλος για σύντροφος;

Ένας από τους βασικούς λόγους που σήμερα τα ζευγάρια χωρίζουν ή πολλοί άνθρωποι προχωρούν σε μια προσωπική σχέση με κάποιον που δεν τους ταιριάζει, είναι ότι αγνοούν σημαντικά σημάδια για το αν κάποιος είναι κατάλληλος για σύντροφος. Θα περιγράψω πέντε δείγματα γι’ αυτό και θα σας πρότεινα να τα εξετάσετε όχι μόνο για τον σύντροφό σας, αλλά και για σας! Ο άνθρωπος που είναι κατάλληλος για...

Ιατρική και Ανθρώπινο Πρόσωπο | Ασκληπιός και Ιπποκράτης: Ιατρικός έρωτας και ιατρικός λόγος - Μέρος Β

Ο Θανάσης Δρίτσας διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο Έρως και Ασθένεια του David Morris που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Παπαζήση στα πλαίσια της σειράς Ανθρωπιστικών Ιατρικών Σπουδών (την οποία διευθύνει και επιμελείται ο παθολόγος και πρόσεδρος των SOS ΙΑΤΡΩΝ κ. Γιώργος Θεοχάρης) σε μετάφραση και επιμέλεια του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη.Το Έρωτας και Ασθένεια που εξερευνά τον ρόλο της...