podlist.gr

ATHENS VOICE Podcast
ATHENS VOICE Podcast

Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Οι σος στη ζαχαροπλαστική

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο νέο επεισόδιο μιλούν για τις σος στη ζαχαροπλαστική: οι βασικές συνταγές που θα απογειώσουν τα γλυκά σας.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

Διάσημα Εγκλήματα | Η δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη

Η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη βρέθηκε δολοφονημένη στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών στις 17 Οκτωβρίου 2017, έχοντας δεχθεί συνολικά 14 μαχαιριές στην πλάτη και τον θώρακα, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα στο χέρια, τα οποία κατέδειξαν την προσπάθεια που κατέβαλλε, προκειμένου να προφυλαχθεί και να ξεφύγει από τον δολοφόνο της.Για τη δολοφονία της εφοριακού της Α’ ΔΟΥ Πειραιά είχε συλληφθεί 20 μέρες μετά ένας...

Ζήσε με αγάπη με την Ξένια Κούρτογλου | Πώς να ακούτε τα μηνύματα που στέλνει το σώμα σας

Αυτό που δεν συνειδητοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πως κάθε φορά που βιώνουν μια σωματική διαταραχή ή ένα πόνο, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο τρόπος που το σώμα στέλνει ένα μήνυμα γιατί έχουμε απομακρυνθεί από την αλήθεια μας, τις αξίες μας, τις ανάγκες μας. Ουσιαστικά, ενώ συνήθως τα αίτια αναζητούνται σε φυσικούς ή εξωτερικούς λόγους, πχ ένα κακό φαγητό, ένας κρύος καιρός ή κάτι...

40+ | Φαγητό: Ποιες παραξενιές αποκτούμε μεγαλώνοντας;

Στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου podcast τους, Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη μιλούν για τις συνήθειες και τις απαιτήσεις που αλλάζουν όταν μεγαλώνουμε, στην έξοδο για φαγητό αλλά και γενικότερα στην κουζίνα μας. Οι μυρωδιές που πλέον μας ενοχλούν, το ορεκτικό που δεν είναι τόσο ζεστό όσο θα έπρεπε, η σαλάτα που δεν είναι όπως θα τη θέλαμε. Ισχύει ότι όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε λιγότερο...