podlist.gr

ATHENS VOICE Podcast
ATHENS VOICE Podcast

Μίξερ με την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη μαρμελάδα

Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος και η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη είναι παλιοί γνώριμοι. Πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν αλλά το κυριότερο είναι δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό για τη μαγειρική και την ίδια ανάγκη να γεννούν φρέσκιες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά podcast!

Ο Στέλιος και η Ελένη βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα και μοιράζονται με τους ακροατές όλα όσα τους έμαθε η ζωή στον πλανήτη της νοστιμιάς: ιστορίες, συνταγές, συμβουλές, σκεύη και γκάτζετ, αγορές, ιδέες μαγειρικές, ιδέες για το πιο έξυπνο art de la table, έξυπνα κόλπα που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη, όλα τα μυστικά των υλικών και των συνταγών, σε μια μαγειρική κουβέντα που λύνει κάθε πρόβλημα, για να γίνεις άσος της πιο νόστιμης, σπιτικής κουζίνας.

Και όλα αυτά με αφορμή το «Μίξερ», το ειδικό συλλεκτικό σπέσιαλ ένθετο περιοδικό που ο Στέλιος Παρλιάρος, o καλύτερος Chef Patissier της Ελλάδας, δημιουργεί σε συνεργασία με την Athens Voice κάθε μήνα. Το περιοδικό Μίξερ είναι βασισμένο σε ένα υλικό, κάθε φορά διαφορετικό. Μέσα στις 36 σελίδες του παρουσιάζονται ολοκαίνουργιες λαχταριστές γλυκές αλλά και για πρώτη φορά αλμυρές συνταγές με βάση το υλικό αυτό. Το πρώτο τεύχος έχει θέμα το «Τυρί». Περιλαμβάνει 10 πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής εμπνευσμένες από το αγαπημένο αυτό υλικό, αλλά και συμβουλές, την ιστορία του τυριού, wine pairing, ιδέες για πλατό τυριών, τα ΠΟΠ τυριά κ.ά.

Όπως το περιοδικό έτσι και το podcast Μίξερ απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη μαγειρική αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.

Στην ομώνυμη σειρά podcast, ο Στέλιος και η Ελένη συζητούν για μαγειρική, ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και τον κόσμο αλλά μοιράζονται και την αγάπη τους για τα ταξίδια και τη ζωή. Τα ανακατεύουν όλα, όπως στο Μίξερ!

Στο νέο επεισόδιο μιλούν για τις μαρμελάδες: Πώς τη φτιάχνουμε στο σπίτι, ποια είναι τα βασικά συστατικά, πόσες θερμίδες έχει, πώς μπορούμε να τη βάλουμε στη διατροφή μας και πώς τη συντηρούμε.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/gallery/podcasts

Περισσότερα επεισόδια

40+ | Τελικά έχουμε ενσυναίσθηση ή είμαστε εγωιστές;

Στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου podcast τους Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη μιλούν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα να κατανοούμε τους άλλους, να είμαστε σε θέση να δούμε τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά, να φανταστούμε τον εαυτό μας στη θέση τους. Γιατί όμως έχουμε χάσει την επαφή με τον συνάνθρωπο; Πώς μας έχει επηρεάσει η ζωή στις μεγάλες πόλεις, η τεχνολογία, το «εγώ» μας, ο...

Βιογραφίες με την Επιστήμη Μπινάζη | Η ζωή της Χάνα Άρεντ

Στο νέο επεισόδιο των Βιογραφιών της Επιστήμης Μπινάζη ρίχνουμε φως στη ζωή και το έργο μιας από τις σημαντικότερες πολιτικές στοχάστριες του 20ού αιώνα. Η Χάνα Άρεντ, Γερμανοεβραία, πρόσφυγας, φιλόσοφος χωρίς πατρίδα, γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο πνευματικό κόσμο, έθεσε ερωτήματα που ακόμη μας καίνε: Τι είναι το κακό; Τι σημαίνει να δρας πολιτικά; Πότε η υπακοή γίνεται συνενοχή;

Ζήσε με αγάπη με την Ξένια Κούρτογλου | 3 βασικές αιτίες πίσω από τις πράξεις κακίας των ανθρώπων

Στη ζωή πιθανά έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με συμπεριφορές που σας πλήγωσαν βαθιά, και τις περισσότερες φορές όχι μόνο δεν καταλαβαίνατε το γιατί, αλλά πιθανά να τα βάλατε και με τον εαυτό σας που την πάτησε. Τι είναι όμως αυτό που ωθεί έναν άνθρωπο να πληγώσει ή να αδικήσει συνειδητά έναν άλλον και να του κάνει κακό; Διαχρονικά οι έρευνες δείχνουν τρεις βασικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούν οι...